31 Ocak 2014 Cuma

Amörtisör Nedir ? Amörtisör Arıza ve Teşhisi Nasıl olur ?

amörtisör

AMÖRTİSÖR

Öncelikle amörtisör bilinenin aksine araçları yolun bozukluklarına göre esnetip konfor sağlayan parça değildir. Bu görevi üstlenen parça yaylardır. Aracın tüm ağırlığı bu yaylar üzerindedir. Amörtisörlerin görevi ise yayların salınımını azaltmaktır. Böylece aracınız bir tümsekten veya çukurdan geçtikten sonra defalarca yaylanarak lastiklerin yol tutuşunun azalması ve direksiyon hakimiyetinin kaybolması engellenmiş olur. Tekerlekleri yerde tutar, aracın kasasını dengeler, konforu sağlar. Kısaca amörtisörler sayesinde güvenli ve oturaklı bir sürüş sağlanmış olur.

  Amörtisörünüz arızalandığı zaman ;

1. Aracınızın yol
tutuşu zayıflar ; Amörtisörünüz patladığı zaman görevini yerine getiremez yani varlığı yokluğu hemen hemen farksızlasır bu da yolda savrulmalara veya eskisine göre daha da yol tutuşunda bozukluğa sebep olur.

2. Aracınız sertleşir ; Aracınız yoldaki tüm bozukluklara göre
 ilermeye başlar. Yani traktör gibi çok sert bi şekilde yoldaki tümseklerde felan sekerek gitmeye başlar. Bu durumda amörtisörünüzün biri veya bir kaçı kilitlenmiştir ve kasayı süspansiyon üzerinde sürekli sabit tutuyor demektir.

3. Aracınızdan tümseklerden geçerken ses gelir ; Yoldaki bozuluklardan geçerken lıkırtı veya daha büyük bi şekilde ses geliyorsa bu amörtisörünüzün bozuk olmasından kaynaklanıyor olabilir. Amörtisörün içindeki milin veya yağ basıncını tutan sibobun aşınması veya arızalanması sonucu amörtisör milinde boşluk oluşur ve bir çukura düştüğünüzde bu boşluk ses yapmasına neden olur,

4. Aracınız Yaylanıyorsa ; Sürekli veya en ufak bi tümsekten geçince bi süre kendi kendine yaylanıyorsa aracınız, amörtisörünüz bozulmuş demektir.

        Yukarıda bahsettiğim durumlarda amörtisörlerin değişmesi gereklidir. Amörtisörün tamiri olmaz, olur diyene de aldırmayın ve inanmayın. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum ki örneğin sadece sağ ön amörtisörünüz bozuksa, sağ ile beraber sol amörtisörün de değişmesi gerekir. Önden biri bozulduysa ön iki amörtisör, arkalardan biri bozulduysa arka amörtisörlerin çifti de değiştimek gerekir.
 Sorularınız olursa yorum kısmından yazabilirsiniz saygılar...

 El freniniz az tutyor veya hiç tutmuyorsa, hakkında bilgi almak için tıklayınız..

Debriyaj balatası, Debriyaj sistemi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.. 

Fren balataları ve markaları hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.. 

Araştırmalara göre en az arıza yapan araçların listesini görmek için tıklayınız.. 

Arka cam rezistansı hakkında bilgi ve Bozulursa Nasıl yapılacağı konusunda detaylı anlatım için tıklayınız..

24 Ocak 2014 Cuma

Elektronik Fren Güç Dağıtıcı (EBD) Hakkında Detaylı Anlatım...

Türkçe si elektronik fren güç dağıtıcısıdır.
 Fren anında aracın ağırlık dağılımına göre gereken lastiklere gereken fren gücünün dağıtımını yapar. Araç fren yaptığında ön lastikler üzerinde çok fazla miktarda ağırlık yüklenmesi olur. Ağırlığın fazla olduğu yerde atalet daha fazla olduğundan durdurmak için daha fazla güç gerekir. İşte bu güç dağıtımını EBD sağlar. Ön lastiklere daha fazla fren gücü uygulayarak aracın daha kısa mesafede durmasını sağlar. Keza aynı durum arka lastikler içinde geçerlidir. Aracınızın arkasına eşya yüklediğinizde bu sefer ağırlık dağılımı...
EBD FREN SİSTEMİ

arkaya doğru kayar, fren anında arka lastikler üzerinde daha fazla yük olur. EBD devreye girerek arka tekerleklere daha fazla fren gücü verir, böylece aracın daha kısa mesafede durması sağlanır. EBD sistemi başlı başına bir sistem değildir, ancak ABS sistemi ile kombine çalışabilir. Yalnız aklınıza şöyle bi soru takılabilir 'peki ebd olmayan araçlar nasıl fren yapıyordu? Öyleyse ebd olmayan bi çok araç var ve hepsinin frene bastığınızda arkasının savrulması gerekmez mi ' diye. Bunu da belirteyim. Ebd olmayan araçlarda ( nerdeyse hepsinde) fren sisteminde limütör denen bir parça vardır. Bu parça elekronik fren güç dağıtıcısının (ebd nin) mekanik olanıdır ve yıllarca otomobil firmaları bunu başarılı bir şekilde kullanmışlardır. O yüzden ebd olmayan bir otomobilin freni kötü tutar veya arka frenler çok tuttuğu için savrulur gibi şeyler aklınıza gelmesin. Ebd nin mekanik limütörlerden tek farkı ebd dört tekerleği ayrı ayrı kumanda edebilir limütör ise sadece arka frenler içindir. Limütör araca yük konulunca kasanın çökmesine göre yani yükün ağırlığına göre arka frenlere gidecek olan fren gücünü ayarlar. 


 Merak ettiğiniz veya sormak istedikleriniz varsa yorum gönder kısmından paylaşabilirsiniz hoşçakalın..

23 Ocak 2014 Perşembe

Toyota Land Cruiser Hakkında...

Toyota Land CruiserJapon otomobil üreticisi Toyota tarafından üretilmiş olan bir araç grubunun tanımıdır. Land Cruiser, Hilux pick-up'ı ile birlikte dünyanın en zorlu arazi ve iklim koşullarında kullanılan araçlardır. Land Cruiser'in tasarımına 1951 yılında başlanıldı ve 1954'de Toyota, Jeep benzeri bir araç olarak üretime geçirdi. Land Cruiser yıllar içerisinde SUV, Hardtop, Station Wagon ve Utility gibi farklı sürümleri ile görücüye çıktı. Çoğu yerde Land Cruiser arazi aracı için genel bir terim oluşturmaktadır. Şu anda Toyota'nın en önemli SUV modelidir.
Land Cruiser 200 Serisi



Toyota tarafından üretilen arazi aracı otomobil. İkinci Dünya Savaşı sonrasında askeri amaçlı olarak geliştirilen Land Cruiser geçen 50 yıl boyunca gittikçe daha büyük ve lüks bir araç haline geldi. Land Cruiser'ın doğumu İkinci Dünya Savaşı'nın bitmesinden 5 yıl sonr gerçekleşti. Savaştan yenik ayrılan Japonya'nın henüz kendini toparlayamadığı yıllarda otomotiv sektörü de çok zorlu bir döneme girmişti. Yüksek enflasyon ve diğer Uzakdoğu ülkelerindeki siyasi gelişmeler nedeniyle tam bir ekonomik durgunluğa giren Japonya'da grevler birbirini izlemeye başladı. 1950 yılı nisan ayında Toyota'da çalışan işçiler de greve gitmiş ve aylık üretim birkaç yüz adede kadar düşmüştü. 25 Haziran 1950 yılında Kuzey Kore'nin, Güney Kore'yi işgal etmesiyle patlak veren Kore Savaşı, arazi şartlarında kullanılacak küçük boyutlu araç ihtiyacı doğurunca, Toyota aynı yılın ağustos ayında bu amaçla ilk tasarım çalışmalarını başlattı. İlk prototip 1951 yılının ocak ayında hazır hale getirildi. O dönemde bu tür arazi araçları Jeep adıyla anıldığı için Land Cruiser'ın atasına Toyota Jeep adı verilmiş. Prototipte kullanılan B kodlu kamyon motoru nedeniyle aracın tam adı Toyota Jeep BJ olmuş. Aracın şasisi Pony Toyota verilen SB serisi hafif kamyondan alındığı için dayanıklı ve yükle kapasitesi de yüksek tutulabilmiş. Arazi aracı için açılan ilk ihaleyi Amerikan Willys Jeep kazansa da Toyota'nın geliştirdiği araç sahip olduğu avantajlar sayesinde birkaç yıl içinde başarılı olacağını göstermiş. Jeep'e göre daha büyük bir karosere sahip olan BJ'nin dingil mesafesi de daha uzun tutulmuş. Daha güçlü motoru ve yumuşak süspansiyonu BJ'nin performans ve konfor açısından daha avantajlı hale gelmesini sağlamış. Toyota Jeep BJ'nin başarılı bir araç olduğunu kanıtlayan kişi test sürücüsü Ichiro Taira olmuş. 1951 yılının temmuz ayında kendi isteğiyle bir deneme yapan Taira Ulusal Polis Birimi yetkililerinin izlediği testte Fuji Dağı'ndaki Fudo Tapınağı'na merdivenleri kullanarak ulaşmayı başarmış. Test pilotunun kişisel çabası sonuç vermiş ve Ulusal Polis Birimi, Toyota Jeep BJ'yi devriye aracı olarak satın almaya karar vermiş. İlk Land Cruiser için bu bir dönüm noktası olmuş. 1953 yılında Orman Bakanlığı, Tarım Bakanlığı ve çeşitli elektrik şirketleri de Toyota Jeep BJ için sipariş vermeye başlamış. Aracın uluslararası tanıtımı da bu yıl içerisinde gerçekleştirilmiş. Aracın daha yüksek adetlerde satılmaya başlaması, 1954 yılında siparişle üretimden seri üretime geçilmesini sağlamış. İlk tepki Willys Jeep'ten gelmiş, Willys firması Toyota'yı Jeep adını kullanmaması yönünde uyarmış, Bunun üzerine isim arayışına giren Toyota yetkilileri araca Land Cruiser adının verilmesini kararlaştırılmış.

(wikipedia sitesinden alıntıdır)

Kazaklar İlk Türk Otomobili Atilla'yı Üretti


Türkiye´nin yıllardır hayalini kurduğu ve Başbakan Erdoğan´ın da büyük önem verdiği Türk otomobil konusu yılan hikayesine dönerken, Kazaklar Erdoğan´ın hayalini çoktan gerçekleştirdi bile. Kazakistan Büyük Hun İmparatorluğu'nun efsane lideri Atilla’nın adına özel bir otomobil yapıp
piyasaya verdi.
Tamamen Kazak sanayinin gerçekleştirdiği Atilla, Kazakiztan’ın ilk otomobili olarak da tarihe geçti. 1993 yılında ilk kez kendi otomobillerini yapmaya karar veren Kazaklar, 2003 yılına kadar tam 10 yıl bu projenin alt yapısını hazırladı. 2003 yılında Türk ruhuna uygun olarak tasarlanan Atilla, bu yıl tamamlandı. İlk etapta Kazakistan’da piyasa verilecek olan Atilla, daha sonra ihraç edilecek.
atilla

kazak otomobili atilla

ilk türk otomobili atilla




OTOMOBİL, PRATİK BİLGİLER İÇİN TIKLAYINIZ...
TRİGER KAYIŞI DETAYLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ...
AMÖRTİSÖR ARIZA VE SEBEPLER HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ...

17 Ocak 2014 Cuma

Elektromekanik Park Freni Nedir ? Nasıl Çalışır? Bilgi...

Standart el freninin yerini iyice almaya devam eden elektro mekanik park freni konsolda yer alan bir buton sayesinde devreye alınır ya da çıkarılır. Bu uygulamayla, standart el freninden boşalan ön koltukların arasına eşya gözleri için daha verimli yer açılmış olur. Elektromekanik park freni iki dişli elektrik motoru yardımıyla arkadaki disk frenlerini kumanda eder. Bu sistem elektromekanik bir yapıya sahip olmasına rağmen, merkezi araç elektriği devre dışı kaldığında da park edilmiş olan aracı güvenli bir şekilde sabit tutacak yapıda tasarlanmıştır. Gösterge panelinde ve buton üzerinde yer alan kontrol
ışıkları, park freninin etkin durumda olup olmadığını gösterir.
Kolay kullanımı dışında, elektromekanik park freni sunmuş olduğu dinamik kalkış asistanı ve Auto hold fonksiyonu ile sürücüsüne ek konfor ve güvenlik fonksiyonları da sağlar.


14 Ocak 2014 Salı

El Freniniz Az Tutuyor veya Hiç Tutmuyorsa, Tutması İçin Normalden Fazla El Frenini Kaldırmak Gerekiyorsa...

Değerli ziyaretçilerim bu yazımda otomobilinizde el freniyle ilgili yaşadığınız sıkıntılardan ve nedenlerinden bahsedeceğim. El freniyle ilgili en fazla şikayet el freninin tutmaması veya az tutmasıdır. El freni bütün binek ve hafif ticari araçlarda aynı sistemde çalışır. ( Elektronik, yani el freni otomatik çeken araçlar da dahildir. Sadece onlarda el frenini sizin yerinize bir elektronik motor vasıtasıyla çekilmektedir diğer aksamlar farksız sayılır. )

1-) El Freniniz Az Tutuyorsa veya Tutmuyorsa ;


 El freni mekanizmasını siz yukarı kaldırdığınızda çelik halatlarla arka balataları diske veya kampanaya sıkmış olursunuz. El frenini siz sıkı sıkıya çekmenize rağmen el freni az tutuyorsa

bunun nedeni ya balata kampana-disk yüzeyleri zamanla çizgiler şeklinde çizilip uyumsuzlaşmıştır o yüzden tam tutmuyordur, ya da el freni halatları paslandığı için siz el frenini sıkı sıkıya çekmenize rağmen, sizin çektiğiniz kuvvet halatlarda kalıyordur balataları diske veya kampanaya sıkmıyordur ve bu yüzden dolayı el freniniz az tutuyordur veya hiç tutmuyordur. Çözüm olarak halatların sökülüp yenilenmesi gerekir veya da yağlanarak alıştırılırsa tekrar takılır.

2-) El freninizi Gereğinden Çok Çekmeniz Gerekiyorsa ;


  El frenini çektiğinizde gereğinden fazla yukarı çıkıyorsa ve en yukarı çekmeden hiç tutmuyorsa bunun sebebi yüksek olasılıkla fren ayarlarınızdandır. Bu durum arka fren sistemi kampana olan araçlarda görülür.

 Çünkü disk fren balataları sürekli diske yapışık vaziyette bulunur ve frene bastığınızda veya el frenini çektiğinizde hemen tutar. Kampana fren sisteminde ise balata sürekli kampanaya tıpkı diskteki gibi sıfır boşlukta bulunması gerekirken zamanla balatanın aşınmasından dolayı arada bir mesafe oluşur. Siz frene bastığınızda veya veya el frenini çektiğinizde önce balatanın o boşluğu doldurmasını sağlarsınız ve sonra balata kampanayı sıktıktan sonra frenininiz tutmaya başlar. Mutlaka duymuşunuzdur fren ayarını. Fren ayarı işte o boşluğun alınmasıdır.

 Kampanalı fren balatasının ortasında bulunan çubuğun üzerindeki ayar vidasından bu fren ayarı yapılır. Dört tekeri disk fren sistemli araçlarda fren ayarı yapılmaz. Asıl konumuza dönecek olursak el freniniz çok çekince tutuyorsa önce bi fren ayarı yapılır. (arkalar kampanalıysa) . Daha sonra hala aynıysa el freni halatının üzerinde de ayrıyeten el fren ayarı vidası bulunur. O vida sıkılarak el freninin tutma seviyesi altlara indirilir. El freni halatında bulunan ayar vidası dört tekerlekli disk fren sistemlerinde de bulunur (nerdeyse tüm araçlarda) .


Fren balata ve markaları hakkında bilgi için Tıklayın...

EBD ( ELEKTRONİK FREN GÜÇ DAĞITICI HAKKINDA BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

Elektro mekanik Park Freni Hakkında Detaylı Bilgi İçin Tıklayın...

ARACINIZIN FRENİNDEN SES GELİYORSA KONULU YAZIYI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

13 Ocak 2014 Pazartesi

FİAT 500 L HAKKINDA.... TASARIM, TEKNİK.....

FİAT 500 L 

500 L










DIŞ TASARIM ;

500L, Fiat 500'ün kendine has tarzı ve eğlenceli kimliğini koruyarak şekillendi. 414 cm uzunluk, 178 cm genişlik ve 166 cm yükseklikte çok yönlü ve fonksiyonel bir otomobilin tüm konforu ve geniş iç hacmi, bir şehir otomobilinin pratikliğiyle birleşti.
Büyüdükçe tarzın kendi havasını buluyor. Aydınlık iç mekan, rengarenk dış dünya. 500L, otomobili çepeçevre saran geniş camları ve sınıfının en büyüğü olan 1.5 m2'lik panoramik cam tavanı ile dünyayı keşfetmek için mükemmel bir yol arkadaşı. 500L, gökyüzünü yanına alabilmen için panoramik cam tavan ya da elektrikli açılabilir Skydome seçeneklerini sunuyor.
500L'nin sunduğu 9 farklı dış renk seçeneği ve 3 farklı tavan seçeneğinden dilediğinizi tercih edebilirsiniz. Her biri birbirinden farklı seçenekler sunan 3 versiyondan kişiliğinizi yansıtarak seçimi yapabilirsiniz. Geniş aksesuar seçenekleri ve sayısız kişiselleştirme özellikleri ile tamamen kendi 500L'nizi yaratabilirsiniz.
500L Rockstar günün her anında seni istediğin yere götürmeye hazır. Standart olarak sunulan off-road stili agresif tamponları, ön ve arka koruyucu kaplamaları, yükseltilmiş süspansiyonu ve otomobili çepeçevre saran koruma barları sayesinde 500L Rockstar korkusuzca her yola girer. Bu maceraperest ruhunu 17" alaşım jantları, tarzını tamamlayan yan çıta ve kapı kollarıyla onu gören herkese hissettiriyor. Ayrıca 500L Rockstar standart sunulan yaz/kış lastikleri ve kaygan yollarda mükemmel performans sağlayan Traction Plus güçlendirilmiş çekiş sistemi sayesinde kusursuz bir yol deneyimi sunuyor. ​

İÇ TASARIM ;

 500L özgürce hareket etmen için tamamen sana ait bir alan sunuyor. Davetkar bir iç mekan, yalnızca sen istediğin zaman dünya ile iletişimde olmanı sağlayan akıllı teknoloji... Yani keşfetmeye daha onun direksiyonuna oturduğun an başlıyorsun. 

500L'nin büyüklüğü ve genişliği birinci sınıf bir fonksiyonellik ve konforla birleşti. Mükemmel bir görüş açısı sağlayan ve park manevralarını kolaylaştıran panoramik camlarından ön cam direklerine kadar her ayrıntı, 500L'nin özgürlükçü ruhuyla tasarlandı. Şık ve fonksiyonel kumanda paneliyle tüm kontroller elinin altında. Bilgi-eğlence kumandalarının bulunduğu ön panelde, her anından sana gereken her şeyi rahatça koyabileceğin eşya gözleri de mevcut. 

500L ile dostlarına ve ailene her zaman konforlu ve keyifli bir yolculuk deneyimi yaşatırsın. 500L geniş iç kabiniyle 5 yolcuyu, 412 litrelik bagajıyla da 5 valizi rahatlıkla taşıyabilir. Bagaj bölümündeki yükleme düzlemini 3 farklı seviyede ayarlayabilir, valizlerini ve her türlü eşyanı buna göre kolaylıkla yerleştirebilirsin. 

Bluetooth, USB ve AUX IN çıkışlı müzik sistemi, akıllı telefonlarla sesli çağrı yapmanıza ve müzik listenizi dinlemenize olanak verir.

500L’nin 5’’ dokunmatik ekranlı müzik sistemi sayesinde sevdiğiniz müzik kanallarına kolayca ulaşabilir ve telefon görüşmelerinizi ses tanıma sistemi ve direksiyon simidindeki kolay ulaşılabilir kumanda tuşları sayesinde güvenle yapabilirsiniz.

FIAT 500L, BEATS BY DR. DRE ile birlikte geliştirilen yeni bir HI-FI ses sistemiyle, temiz ve yüksek kaliteli bir müzik deneyimi sunar.








TEKNİK ;

 
1.6 16v Multijet
II 105 Hp
Popstar / Rockstar
1.3 16v Multijet II
85 Hp Dualogic
Popstar / Rockstar
1.3 16v Multijet
II 85 Hp
Pop / Popstar / Rockstar
0.9 Turbo Twinair
105 Hp
Rockstar
1.4 16v FIRE
95 Hp
Pop / Popstar
MOTOR
Silindir sayısı
4
2
4
Çap x Strok
79,5 x 80,5
69,6 x 82
80,5 x 86
72 x 84
Silindir hacmi (cc)
1598
1248
875
1368
Emisyon seviyesi
Euro 5
Euro 6
Sıkıştırma oranı
16,5:1
16,8:1
10:1
11:1
Maksimum güç (hp/dd)
105/3750
85/3500
105/5500
95/6000
Maksimum Tork (Nm/dd)
320/1500
200/1500
145/2000
127/4500

Yakıt Besleme
Common rail tip direkt enjeksiyon,
turbo ve intercooler

Common rail tip Multijet II direkt enjeksiyon, turbo ve intercooler
Elektronik çok nokta enjeksiyon,
turbo ve intercooler

Elektronik çok nokta enjeksiyon
DİREKSİYON SİSTEMİ
Direksiyon sistemi
Elektrikli Dualdrive
Dönüş çapı (m)
11,1
10,7
11,1
FRENLER - D (Disk)- T (Kampana)
Ön: Çap (mm)
D 284 (Hava kanallı disk)
Arka: Çap (mm)
D 251 (Disk)
SÜSPANSİYON SİSTEMİ
Ön
Mc Pherson tipi bağımsız tekerlekler
Arka
Tork çubuğu ile bağlantılı tekerlekler
VİTES KUTUSU
Çekiş
Önden
Vites sayısı
6+geri
5+geri
6+geri
BOYUTLAR
Dingil (mm)
2612
Ön/Arka iz genişliği (mm)
1522/1519

Uzunluk/ Genişlik/
Yükseklik* (mm)

4147/1784/1665 (Pop & Popstar)
4268/1800/1678 (Rockstar)
Bagaj kapasitesi VDA (dm3)
412/1480
LASTİKLER

15'' jantlar

-

195/65 R15(Pop)

-

195/65 R15(Pop)

16'' alaşım jantlar

205/55 R16 (Popstar)

-

205/55 R16 (Popstar)
17'' alaşım jantlar
225/45 R17 (Rockstar)
-
AĞIRLIK - KAPASİTE

Boş ağırlık DIN (kg)
1365
(Pop&Popstar)
1375
(Rockstar)
1300
(Popstar)
1310
(Rockstar)
1295
(Pop&Popstar)
1305
(Rockstar)

1270

1245
Yakıt deposu(litre)
50
PERFORMANS ve YAKIT TÜKETİMİ **

Azami hız (km/s)
181
(Pop&Popstar)
175
(Rockstar)
164
(Pop&Popstar)
158
(Rockstar)
165
(Pop&Popstar)
160
(Rockstar)

173

170
Hızlanma (san):0-100 km/s
11.3
15.1
14.9
12.3
12.8

Şehiriçi
5,4
(Pop&Popstar)
5,6
(Rockstar)
4,5
(Pop&Popstar)
4,7
(Rockstar)
5
(Pop&Popstar)
5,2
(Rockstar)

6,0

8,3

Şehirdışı
3,9
(Pop&Popstar)
4,1
(Rockstar)
3,7
(Pop&Popstar)
3,9
(Rockstar)
3,7
(Pop&Popstar)
3,8
(Rockstar)

4,6

5

Ortalama
4,5
(Pop&Popstar)
4,7
(Rockstar)
4
(Pop&Popstar)
4,2
(Rockstar)
4,2
(Pop&Popstar)
4,3
(Rockstar)

5,1

6,2

Karma CO2
Emisyon Değeri (g/km)
117
(Pop&Popstar)
122
(Rockstar)
105
(Pop&Popstar)
109
(Rockstar)
110
(Pop&Popstar)
114
(Rockstar)

119

145

12 Ocak 2014 Pazar

2014 AUDİ SQ5 SUV HAKKINDA DETAYLI ANLATIM, TÜM ÖZELLİKLER...

2014 e bomba gibi giriş yapmayı planlayan harika bir SUV, Audi SQ5 ! Sözü fazla uzatmadan yeni SQ5 in detayına inelim..

Dış Ölçümler ;
> Dingil mesafesi (in) -110.5
> Uzunluk -183.0
> Yükseklik (in) -65.3
> Aynalar ile toplam genişlik
> Aynalar ile toplam genişlik (in) -75.2
> Ağırlık (lb) -4409

Süspansiyon ;
> Ön - SQ5 spor kalibrasyon ile beş-kollu süspansiyon
> Arka - SQ5 spor kalibrasyon ile trapez bağlantı kollu arka süspansiyon

EPA Tahminleri - Kapasiteler
> Şehir - 16 mpg.5
> Otoyol - 23 mpg.5
> Kombine - 19 mpg.5
> Motor yağı (gt) - 7.2
> Yakıt (gal) - 19.8
> Tavsiye edilen yakıt - Premium
> Emisyon oylaması - ULEV 2

İletim - Aktarma Organları
> İletim - Sekiz vitesli Triptronic Audi Quattro dört çekiş sistemine sahip otomatik şanzıman

Frenler
> Ön - 15.0 (havalandırmalı disk)
> Arka - 13.0 (havalandırmalı disk)

Mühendislik - Performans
> Motor tipi - Altı silindirli
> Hacmi (cc) / Çap ve strok (mm) - 2995 / 84,5*89,0
> Beygir gücü (rpm) - 4000-4,500@346
> Motor bloğu - Alüminyum alaşımlı
> Yakıt enjeksiyon - Kompresörlü / FSI
> Hızlanma (0-60 mph) - 5,1 sn
> Üst hız - 155 mph



Sorumluluk Reddi

Dekoratif kaplamalar seçenekleri modele ve iç renk kombinasyonuna dayalı değişecektir. Ayrıntılar için bayinize danışın.
Hava yastıkları sadece ek sınırlamalar vardır ve bütün kaza koşulda dağıtmak değildir. Her zaman onların büyüklüğü ve yaş için emniyet sistemleri uygun düzgün kullanarak, sadece arka emniyet kemeri ve koltuk çocukları kullanmak.
SiriusXM Uydu Radyo ve SiriusXM Trafik deneme süresinden sonra ayrı ayrı veya bir paket olarak satılmaktadır. Eğer deneme aboneliğinin sonunda SiriusXM hizmete devam etmeye karar verirseniz, iptal 1-866-635-2349 bizi arayın kadar seçtiğiniz planı sonra otomatik cari fiyatlarla yenilemek ve fatura edecektir. Www.siriusxm.com de tam terimler için Müşteri Anlaşması bakın. Tüm ücretler ve programlama değişebilir. Sirius uydu hizmeti sadece (kapsama sınırlamalar) 48 bitişik ABD, DC, ve PR olanlar en az 18 ve üzeri için kullanılabilir. Bizim internet radyo servisi bizim uydu servis alanında ve AK ve HI mevcuttur. © 2013 Sirius XM Radio Inc Sirius XM ve ilgili tüm markalar ve logolar Sirius XM Radio Inc Tüm hakları saklıdır ticari markalarıdır. SiriusXM SiriusXM Trafik hizmet veya araç içinde kullanımına herhangi bir hata veya yanlışlıktan sorumlu değildir. Daha fazla bilgi için, siriusxm.com / trafiği ziyaret edin.
Bazı Audi modelleri anahtarsız ateşleme özelliği ile donatılmıştır. Nasıl sistem eserleri gibi ayrıntılar değişebilir ve bu özelliğin çalışması hakkında başka sorularınız varsa, Audi sahipleri sahibinin edebiyat veya yetkili Audi bayisine başvurmalısınız. Audi, özellikle kapalı alanlarda, motor çalışırken araç gözetimsiz bırakarak karşı uyarıyor unutmayın.
Aksi belirtilmediği sürece tüm yakıt ekonomisi rakamlar EPA tahminleri vardır. Sizin kilometre değişebilir. Daha fazla bilgi için bkz www.fueleconomy.gov.
Elektronik ABD'de sınırlı üst parça hız daima hız ve trafik kurallarına uyun.
Audi Navigasyon plus çapında Küresel Konumlandırma Uydu ağdan sinyallere bağlıdır. Aracın elektrik sistemi ve mevcut kablosuz ve uydu teknolojileri mevcut ve sistemin çalışması için düzgün çalışıyor olması gerekir. Sistem adresleri, yerleri ve diğer ilgi noktaları yerini önerilen yollar sağlamak için tasarlanmıştır. Sokak isimleri, inşaat alanlarında, trafik akışı, faiz ve diğer yol sistem değiştiği noktalarda değişiklikler America, Inc Audi kontrolü dışında vb şeritli, yollar, sokaklar, paralı yollar, otoyollar, tam detaylı haritalama, değil mümkün, bu nedenle haritalama ve gerçek konumu arasındaki farklılıklar karşılaşabilirsiniz. Önerilen Audi Navigasyon plus rotayı takip olup olmadığını belirlemede bireysel kararına güveniyor edin. Periyodik haritalama güncellemeleri ek bir ücret adresinden satın alınabilir olacak. Satıcınıza danışın ya da ayrıntılar için 1-800-FOR-AUDI diyoruz.
Her zaman yola dikkat edin, ve deli iken sürücü yok. Tartışılan özellikler ve teknolojiler, isteğe bağlıdır ayrı şartlar ve koşullar ile ek bir abonelik gerektirebilir, ve güvenli ve uygun olduğunda kullanılmalıdır. Wi-Fi hotspot özelliği yolcu kullanım için tasarlanmıştır. Audi connect ® Audi A4 Premium mevcut değildir. Bluetooth ® uyumlu cihaz gerektirir.