9 Aralık 2016 Cuma

YOLO Dünyası için Geri Sayım Başladı!

haydar-colakoglu-yolo-uygulama

Ulaşımda En Pratik Yol O!  sloganı ile yola çıkan ve Uber’in karşılaştığı en güçlü rakip olan girişim YOLO için geri sayım başladı. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de yoğun ilgi gören şehir içi, konfor ve kaliteyi birleştiren yolculuklar sağlayan platformlara bir yenisi daha ekleniyor. Kısa süre içinde hayatımızda farklı bir yer edinmeyi hedefleyen girişimin adı YOLO.

YOLO, şehir içinde lüks segment araçlar ile şehir içi VIP taşımacılık hizmeti veren ve sektöre çok iddialı girerek diğer rakiplerine nazaran çok farklı iş modeli ve kazanç vaat eden bir mobil uygulama. Dünyada Uber modeli olarak bilinen mobil uygulamanın Türkiye versiyonu olarak planlanmış olan YOLO, uzun süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda ortaya çıkmış.

YOLO’yu dünyadaki benzerlerinden farklı kılan en önemli özellik TR’de hukuksal altyapısının sağlamlığı ve farklı kazanç modelleri. YOLO, hem kullanıcılara, hem de iş ortaklarına sağladığı yeni nesil bir iş modeli ile kısa sürede yola çıkıyor.

haydar-colakoglu

YOLO, TEB Holding ve Çolakoğlu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Haydar ÇOLAKOĞLU başkanlığındaki güçlü yatırımcı ve yönetim kadrosu ile de dikkat çekiyor. Yönetim kademesindeki 12 kişilik tecrübeli ekibin, 1 yıl süren çalışmaları sonucu ortaya çıkardıkları YOLO, şehir hayatına yeni bir soluk getirmeyi planlıyor. 

haydar-colakoglu-teb-genel-mudur

Ulaşımdaki zorlukları keyif ve konfor ile çok uygun koşullarda sunmayı hedefleyen ekip adına konuşan YOLO Yönetim Kurulu Başkanı Haydar ÇOLAKOĞLU şunları söyledi;

“Günümüzde temel ihtiyaçlarımızdan biri olan şehir içi konforlu seyahatin hızlı, güvenli ve ucuz olarak sağlanabilmesi başlangıç noktamızdı. Bununla birlikte, kayıt dışı kalan birçok seyahatin kayıt altına alınarak vergilendirilmesi, sektörde hukuksal altyapının sağlamlaştırılması yeni düzende yeni normallere alışan bizler için çok önemli. İşlerimize teknolojiyi en verimli şekilde entegre etmek hem kullanıcılarımıza hem de iş ortaklarımıza yüksek kazanç sağlayacaktır.

YOLO yüzde yüz yerli yapım bir uygulamadır. Amaçlarımızdan biriside bu iş modelini hızlı bir şekilde ülke dışında da kullanılan bir marka yapmaktır. YOLO’nun temel felsefesi bundan ibarettir. 

Kendi kurucularımızın sağladıkları desteklerin yanında, henüz başlangıç aşamasında iken Los Angeles merkezli bir yatırım şirketinden 16 milyon dolar değerleme ile bir kısım yatırım aldık. Kendileri ile yaptığımız çalışmalar sonucunda da “you only live once” baş harflerinden oluşan YOLO isminde karar kıldık. Bunun yanısıra Los Angeles, San Francisco, Londra ve Zürih merkezli yatırımcı grupları ile de görüşmelerimiz devam etmekte. Bu güç birliği platformu ile hem UBER gibi bir dünya devine rakip olacak, hem de Türkiye’den bir dünya markası çıkartabilmek için çalışacağız.

haydar-colakoglu-yolo-turkiye

Başlangıç gününde 300’ün üzerinde araç ile hizmet verecek olan YOLO ile kullanıcılar, tek tuş ile araç çağırabilecek, ulaşım ücretlerini kredi kartları ile ödeyebilecekler. Araçta unuttukları herhangi bir eşyanın güvende olduğunu bilecekler. Yıl sonu hedefimizde 1000’i aşkın araçla hizmet vermek var.

Bu uygulamaların yanısıra yolcularımızı çok özel kampanyalardan da faydalandıracağız. Farklılıklarımız, ilk günden bu ayrıcalıklar ile görülecek. Kasim ayında acilacak beta surumu ile İstanbul`un bazi seckin mekanlarinda yapilacak test surusleri ile hizmete baslayacak olan uygulama üzerinden özellikle tanıtım günlerimizde kayıt yaptıran yolcularımıza 15 Aralık - 4 Ocak tarihleri arasında ücretsiz ulaşım hakları, çeşitli promosyonlar sağlayacağız. Açılışa özel bu kampanya gibi birçok büyük kurumdan da kampanya desteği alan YOLO ile yolculuklarınızın standartları değişecek. YOLO’yu hepinize tavsiye ediyorum. YOLO dünyasına hoş geldiniz.”

GooglePlay ve AppStore dan indireceğiniz uygulama sayesinde YOLO dünyasında siz de yerinizi alın. Detaylı bilgi ve iletişim için www.yolo.com.tr adresinden YOLO’ ya ulaşabilir @yolo_turkiye Instagram adresinden de takip edebilirsiniz.

 

Bir boomads advertorial içeriğidir.

8 Aralık 2016 Perşembe

MOTOR SU (ISI) SICAKLIK SENSÖRÜ

MOTOR ISI SENSÖRÜ

Motor ısı sensörü genelde silindir kapağı üzerinde bulunur.
Motor suyu sıcaklık sensörü motorun sıcaklık durumuna göre motor beynine sinyal gönderir.Motor beyni motorun sıcaklık durumuna göre hava yakıt karışım ayarının yapılmasını sağlamak için örneğin motor soğukken hava yakıt karışım ayarını zengin karışım olarak ayarlayıp motor rolanti devrinin  biraz daha yüksek olmasını  ayarlar.Motor ısındıktan sonra hava yakıt karışımı zengin karışımdan normal değerlere düşürülür.

Motor su sıcaklık sensörü motor beyninin birtakım ayarları yapabilmesi için gerekli ve önemli bir parçadır.
Örneğin motor su sıcaklık durumuna göre motor beyni ateşleme avansını otomatik ayarlayarak ateşleme zamanlarını belirler ve vuruntu ve sarsıntı oluşmasını engeller.Motor soğukken hava yakıt karışımı zengin karışım olarak ayarlandığından motor beyni lambda sensöründen gelen bilgileri motor ısındıktan sonra değerlendirmeye başlayıp hava yakıt karışım ayarını normal değerlere düşürür.

RÖLANTİ MOTORU ARIZASI

RÖLANTİ MOTORU ÇALIŞMASI VE ARIZASI

Rölanti motoru full enjeksiyonlu araçlarda bulunur ve rölantinin çalışma devirini gaz pedalına basılmıyorken otomatik olarak ayarlanmasını sağlar.

Eski nesil karbüratörlü araçlarda rölanti motoru bulunmaz bunun yerine jikle ve manuel olarak  ayarlanan hava yakıt karışım vidası bulunur.

Full enjeksiyonlu araçlarda rolanti motoru  (gaz teli kelebeğe bağlı) mekanik gaz kelebek kontrollü araçlarda bulunur.

Yeni nesil yüksek model araçlarda(Gaz teli olmayan) rolanti motoru yerine Elektronik(elektrikli) gaz kelebeği bulunur ve motor beyni gaz kelebeğinin açıklık konumunu (Rolanti deviri) otomatik ayarlar.

Rolanti motoru arızasında belirgin sorunlar gaz'a basılmıyorken rolanti devrinde dalgalanma yada stop etme durumu görülür.Rolanti motoru ve gaz kelebeği kirlenmiş kurum bağlamış ise rolanti devirinde dalgalanma durumu görüle bilir.

7 Aralık 2016 Çarşamba

GAZ KELEBEĞİ POZİSYON (TPS) SENSÖRÜ

GAZ KELEBEĞİ POZİSYON (TPS) SENSÖRÜ ARIZASI

Gaz kelebeği pozisyon sensörü gaz kelebeğinin ne kadar açık olduğu bilgisini motor beynine sinyal olarak gönderir.

Gaz kelebeği pozisyon (Tps) sensörünün arıza belirtileri

Ani gaz kesme durumunda motorun stop etmesi yada rolanti devrinin çok düşüp stop edecekmiş gibi olması, rolantide dalgalanma.Gaz'a yüklenmelerde motorun boğulur gibi gaz tepkisinin düşmesi yada teklemesi.Kalkış esnasında stop etme durumu.Motorun 1500-2000 devirlerde çalışması.Gaz kelebeğinin çok kirlenmiş olmasıda benzer sorunlar yarata bilir.Gaz kelebeği pozisyon sensörü arıza yaptığında genellikle göstergede arıza lambasını yakar.


Gaz kelebeği Kalibrasyon(Adaptasyon) ayarı

Gaz kelebeği temizlendikten sonra yada ecu'nun gaz kelebeği konum bilgilerini resetlemesinden arıza durumundan dolayı gaz kelebeğinin konumunun motor beynine tanıtılması durumu.

OKSİJEN (LAMBDA) SENSÖRÜ ARIZASI

OKSİJEN (LAMBDA) SENSÖRÜ ÇALIŞMASI VE ARIZA BELİRTİLERİ

Oksijen sensörü egzos manifoldundan sonra katalitik konvertörden önce egzos borusu üzerinde bulunur.
Oksijen sensörü egzosdan atılan oksijen miktarını ölçerek motor beynine sinyal gönderir.Motor beyni(Ecu) enjektörlerin yakıt püskürtmesine müdehale ederek egzosdan atılan oksijen miktarına göre yakıtı artırır yada azaltarak hava yakıt karışımını ayarlamaya çalışır.


Oksijen Sensörü Arızası Belirtileri

Oksijen sensörünün genel olarak ömrü yüz bin kilometre civarı olsada yakıt kalitesinin düşük olmasından yada fazla kurumlanmadan dolayı veya motorun yağ yakmasından etkilenerek görevini tam yapamaya bilir.

Oksijen sensörünün en belirgin arıza belirtileri yakıtın yükselmesi,egzos emisyon değerlerinin yükselmesi,motor çekişinin düşmesi şeklinde kendini gösterir.

OTO ELEKTRİK KAÇAĞI TESPİT ETME

ARABADAKİ ELEKTRİK KAÇAĞINI NASIL TESPİT EDEBİLİRSİNİZ

Aracınızdaki elektrik kaçağını tespit edebilmek için basit bir yöntem.

Uyarı elektrik bilginiz yok ise aracın elektrik tesisatı ve alıcıların (teyp,far,klima vesaire) elektrik bağlantılarına müdahale etmeyiniz.

Videoyu sonuna kadar izlemeniz yararlı olur.


27 Kasım 2016 Pazar

MOTOR SUYUNA - SU KABINA YAĞ KARIŞMASININ ÇÖZÜMLERİ

Tekrardan merhabalar. Daha önce motor suyuna yağın karışma sebeplerini detaylıca anlatmaya çalışmıştım. Şimdi de bunların çözümünü ve arıza tesbitini yapmayı anlayalım. ( O yazıyı okumak için tıklayın ) . Arıza tesbitini yaparken tabiki ilk önce en kolay ve en az masraflı yerden başlamak gerekiyor. Bu arızanın oluşumunu sağlama imkanı olan en kolay kısım ise tabi ki yağ soğutucusudur. 

Bana gelen mesajlarda en sık problem araç sahibinin motor suyunda yağ görüp ustaya götürmesi ve ustanın da bu arızanın silindir kapak contasından kaynaklandığını düşünüp contayı değiştirmesidir. Ve tabi arızanın gitmemesidir. Maalesef ki bazı ustalarımız eski araçlarla yeni model araçların arızalarını karıştırabiliyor. Çünkü eski araçların bir çoğunda yağ soğutucusu bulunmamaktadır. Bu yüzden bazı ustalarımız ezbere bir karar verip silindir kapağını söküyor ve araç sahibine ekstra fazla masraf yaptırıyorlar. 



Özellikle günümüz araçlarının neredeyse tümünde (özellikle dizellerde) yağ soğutucusu bulunuyor. Bu yağ soğutucuları da çok çabuk arızalanabiliyor. Şöyle söyleyeyim: servise bu arıza ile gelen araçların %90 ının arızası yağ soğutucu çıkıyor. Tabi yağ soğutucusu olmayanlarda da silindir kapak contası oluyor.

İlk bakılması gereken yer olan yağ soğutucusu sökülür. genelde bir giriş ve bir çıkışı bulunur. Bunlardan birisi kapatılıp diğerinden basınçlı hava verilir ve soğutucu su dolu bir kaba batırılır. Tıpkı bisiklet lastiğinde patlak delik arar gibi. Suya batırıp basınçlı havayı verdiğimizde yağlı kısmından baloncuk çıkmamalıdır. Eğer ki baloncuk çıkıyor ise soğutucu delik demektir. Yenisi çok pahalı değildir ve orjinali ile değişitirilmelidir. ( Yan sanayiler tekrardan çabuk deliniyor ) Pahalı değildir dememin sebebi silindir kapak contası değişim maliyetinin ortalama 6 da 1 i kadar olduğu içindir.

Soğutucu söküldü ve baloncuk çıkmadı. Bu durumda yine hemen silindir kapağı sökülmeye başlanmamalı. Çünkü soğutucunun içerisindeki kıl gibi olan çatlak soğukken kapanıyor, ısınınca açılıp yağı suya karıştırıyor olabilir. Bir pürmüz tüp vasıtasıyla soğutucuyu ısıtıp tekrardan baloncuk kontrolü yaptırın. Amaan usta o kadar detay çok düşük ihtimal demeyin. Soğutucusu delik olanların % 60 ı bu şekilde delik çıkıyor. Yani çok hassas. Zaten çok delik olsa motorda yağ kalmayıp hepsi suyun içinde olur.

Peki soğutucuyu bir de ısıtıp baktık yine delik yok diyorsanız ve contalarından vs eminseniz işte o zaman silindir kapak contası değişecek demektir. Yalnız toparlayacak olursak eğer aracınızda yağ soğutucusu var ise, soğutucuyu kontrol ettirmeden silindir kapağını söktürüp boşuna masraf ettirmeyin.

Ayrıca arızayı hallettikten sonra en son motor soğutma suyu sistemi ilaç veya temizleyicilerle defalarca yıkanmalıdır. Sadece su kabını yıkamak çözüm getirmeyecektir. Kısa süre sonra tekrar su kabında yağ görebilirsiniz.

Elimden geldiğince detaylı anlatmaya çalıştım. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Görüşmek üzere.

Motor suyuna yağ karışma sebeplerinin anlattığım yazıya burayı tıklayarak bakınız.

Aracınızın Kaloriferi Isıtmıyorsa BURAYI tıklayın.

Peugeot 307, 407... Citroen C4, C5... Ford Focus, C max.. Aracınız Sesli Çalışma Sebepleri için BURAYI tıklayınız..

MOTOR RADYATÖRÜNDE VEYA SU KABINDA YAĞ OLMASI - SEBEPLERİ ve ÇÖZÜMLERİ

Motor suyuna yağ karışması
Motor soğutma su kabının veya radyatörünün içerisinde soframızda yediğimiz pekmezli tahin renginde ve kıvamında bir sıvı görülmesinin sebebi motor suyuna yağ karışmış olmasındandır. Motor yağı, motor suyu ile karıştığında pekmezli tahini andırır. Bu durum motorda ciddi bir sorun olduğunu veya kısa süre içerisinde olacağını gösterir. Peki motor suyuna neden yağ karışır, veya karışırsa ne olur hep birlikte bakalım.

Motor Suyuna (antifirizine) Neden Yağ Karışır

Motor yağının suya karışmasının birden fazla nedeni olabilir. O nedenlerden en sık rastlanılanlarından birisi de silindir kapak contasının görevini yerine getirememesidir. Resimde de belirttiğim gibi eğer ki yağ kanalı ile su kanalı arasındaki contanın bölümü yanar veya görevini yerine getiremezse o kanaldan yağ motor suyu içerisine sızar. Siz de bunu radyatör kapağını açtığınızda görürsünüz.


Yağ ve Su Kanalı 
Diğer bir neden ise yağ soğutucusudur. Motor yağının soğuması için yağ, küçük bir radyatör içerisinden geçer. Bu küçük radyatörün içinde ince kanallar ve petekler bulunur. Bu soğutucular genelde alüminyumdan yapılır ve zamanla veya herhangi bir zamanda hararet görmesinden dolayı delinir. Dolayısıyla yine bu durumda da yağ motor suyu içerisine sızar.


Motor Suyuna Motor Yağı Karışırsa Ne Olur ?


Yukarıda saydığım sebeplerden dolayı motor suyuna yağ karışmış ise bunun bir çok olumsuz sonucu olacaktır. Yağ karışan suyun ısındığında basıncı artacağı için radyatör hortumlarının şişmesine hatta dayanıksız olanların patlamasına sebep olacaktır.

 Ayrıca pekmezli tahin kıvamına gelen motor suyu geçmesi gereken ince hortumlarda tıkanıklılık oluşturur. Bu da antifirizin devirdaim olmasını engelleyeceği için sık sık hararet yaptırırsınız.

Yine koyulaşmış olan yağlı suyu devirdaim pompası çeviremeyeceği için motor hararet yapacaktır ve devirdaim pompasına zarar verecektir.

Yazıyı kısa tutmaya çalıştım ancak sığmadı. Suya yağ karışmasının çözümlerini başka bir yazıda yayınlayacağım. ( Yayınladım. BURAYI tıklayarak ulaşabilirsiniz. )

Motor suyuna yağ karışma durumunda arızanın tesbiti ve yapılacaklar için tıklayınız.

Bu anlattığım motoru suyunun içerisine yağın karışmasıydı. Bir de motor yağının içine su karışma durumu vardır. Onu da başka bir yazıda yayınlayacağım. Görüşmek üzere.

15 Temmuz 2016 Cuma

Kaçırmayın, MTV borcunu Miles&Smiles kredi kartıyla ödeyenlere 3 taksit

Bayram tatilinin ardından, 10 gün içerisinde yani tatil boyunca birikmiş işlerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Hepimizin hayatı oldukça yoğun. Günlük rutin işlerin ve ödemelerin dışında bu ay bir de araç borç ödeme işlemimiz de var. Temmuz ayında  MTV ödemesinin yapılması gündemimizde. Bildiğiniz üzere her yıl Ocak ve Temmuz aylarında ödemesi yapılan Motorlu Taşıtlar Vergisi için son gün 31 Temmuz. Araç sahipleri MTV borcunun ikinci taksitini Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi gib.gov.tr’den veya bankalardan ödeyebilecek.


MTV ödemenizi çok daha rahat bir şekilde yapabilmek ve taksitlendirebilmek için, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi gib.gov.tr’den, Garanti İnternet Şubesi’nden, Garanti Cep Şubesi’nden, garanti.com.tr’den, 444 0 333 Alo Garanti’den ve şubelerde bulunan online bankacılık kiosklarından ve bonusflaş ile yapılan tüm Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerine 3 taksit fırsatını sakın kaçırmayın.

Garanti Bankası'nın resmi uçuş kartı Miles&Smiles ile gib.gov.tr, Garanti İnternet/Garanti Cep, BonusFlaş, garanti.com.tr’den kolayca ödemenizi 3 taksit ile yapabiliyorsunuz. Kampanya şartları hakkında bilgi almak ve MTV ödemenizi 3 taksitle yapmak için https://www.milesandsmiles.net/mtv-odeme adresini ziyaret edebilirsiniz.

BonusFlaş'tan ödeme yapmayı tercih ederseniz, uygulamanın en güncel versiyonunu App Store ve ya GooglePlay Store'dan indirmeniz yeterli olacak. garanti.com.tr/bonusflas BonusFlaş üzerinden, Ödemeler menüsünde yer alan Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeme adımından plaka bilgisini girerek, seçeceğiniz kart ile ödemenizi hızlı ve güvenli bir şekilde sadece birkaç adımı takip ederek yapmanız mümkün.

MTV borcunuzu, daha sonra sorun yaşamamak adına zamanında yatırmanızı ve nasıl olsa son günü geçse de ben daha sonra öderim diyerek ihmal etmemenizi öneririz. Malum zamanında ödenmeyen MTV borçları her ay uygulanan faiz nedeniyle daha çok büyüyor ve ödeme yapacakları daha çok zora sokuyor. Borcun büyümesinin yanı sıra Maliye Bakanlığı’ndan uyarı almanız  ve ödemeyi uzun süre yapmamanız halinde bakanlığın banka hesaplarınıza el koyarak MTV bedelini hesabınızdan tahsil et canınızı daha da çok sıkabilir.


Miles&Smiles kredi kartınızla MTV borcunuzu uygun koşullarda  ve çok daha uzun vadede ödeyeceğiniz için maddi açıdan zorluk yaşamaz, bütçenizi sıkıntıya sokmazsınız. Bu cazip kampanyayı kaçırmayın, kampanyadan faydalanmak için son gün 1 Ağustos!

14 Temmuz 2016 Perşembe

Bonus'tan Cazip Koşullarla MTV Ödeme Fırsatı

Motorlu Taşıtlar Vergisi, Gelirler İdaresi Başkanlığı tarafından birinci taksit ödemesi son günü 31 Ocak ve ikinci taksit ödemesi son günü 31 Temmuz olarak belirlenmiş olan ve Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi gib.gov.tr’den veya bankalardan ödenebilen zorunlu bir vergi türüdür. Aracınızın modeline ve türüne göre MTV tutarınızı sorgulattıktan sonra, ödenmemiş borcunuza her ay faiz eklenmemesi için 31 Temmuz tarihine kadar MTV borcunuzu ödemenizde fayda var.  

Karayolları Trafik Kanunu'na göre trafik şube veya bürolarına kayıt ve tescil edilmiş bulunan motorlu kara taşıtlarını kapsayan Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin ödemesinin yapılması her yıl zorunludur. Bu nedenle MTV sorgulama yaptıktan sonra, ikinci taksit ödemenizi 31 Temmuz’a kadar ödemeniz gerekiyor. 

Temmuz ayının gelmesi ile Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerinin yapılmasına da başlandı. Bankaların kredi kartlarıyla da yapılabilen MTV ödemesi için özellikle Bonus,  Motorlu taşıtlar Vergisi kampanyaları ile kullanıcılarına MTV ödemelerinde büyük avantaj sağlıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi gib.gov.tr’den, Garanti İnternet Şubesi’nden, Garanti Cep Şubesi’nden, garanti.com.tr’den, 444 0 333 Alo Garanti’den ve şubelerde bulunan online bankacılık kiosklarından, BonusFlaş’tan yapılan tüm Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerinde Bonus 3 taksit fırsatı sunuyor.

Aracınızın MTV ödemesini yapacağınız yıldan, aracınızın model yaşını çıkartıp 1 ekleyerek, vergi tutarını belirleyecek yaşını hesaplayabilirsiniz. Örneğin aracınız 2013 modelse, 2016 yılı MTV ödemesinde 2016-2013+1=4 formülüyle aracınızın yaşını bulabilirsiniz. Böylece Motorlu Taşıtlar Vergisi tablosunda 3-6 yaşa denk gelen tutarı ödersiniz.

Bonus kredi kartınızla MTV borcunuzu uygun koşullarda ödeyeceğiniz için maddi açıdan zorluk yaşamaz ve 3 taksit şeklinde taksitlendirerek yapacağınız ödemenizi çok daha rahat bir şekilde aylara yayarak ödersiniz. Sadece MTV ödemelerinde sağladığı avantajla değil, Bonus'un hayatı kolaylaştıran özellikleri ve sunduğu avantajlar en ihtiyaç duyduğunuz anlarınızda ve her zaman sizin yanınızda. 

Acil nakit paraya ihtiyaç duyarak finansal arayış içinde olanların da Bonus imdadına yetişiyor. Bonus’un kullanıcılarına sunduğu fırsattan faydalanarak dilediğiniz taksit ve ödeme seçenekleri ile tüm nakit ihtiyaçlarınızı anında karşılamanız mümkün. Siz de Bonus kredi kartı sahibiyseniz ve nakit paraya ihtiyacınız varsa bu fırsattan hemen faydalanın ve Bonus'unuz ile taksitli nakit avansınızı formalitesiz bir şekilde rahatça çekerek, sabit taksitle ve uygun faiz oranıyla borcunuzu geri ödeyin.  

12 Mart 2016 Cumartesi

ARABA MOTOR ARIZA KODLARI VE ANLAMLARI

P0001 YAKIT HACIM REGÜLATOR DÜZENLEYİCİ AÇIK DEVRE
P0002 YAKIT HACIM REGÜLATOR DÜZENLEYİCİ AÇIK DAĞITMA/PERFORMANSI
P0003 YAKIT HACIM REGÜLATOR DÜZENLEYİCİ AÇIK DÜŞÜK
P0004 YAKIT HACIM REGULATOR DÜZENLEYİCİ AÇIK YÜKSEK
P0005 YAKIT EMNİYET VALF DÜZENLEYİCİ AÇIK
P0006 YAKIT EMNİYET VALF DÜZENLEYİCİ KISA DEVRE
P0007 YAKIT EMNİYET VALF DÜZENLEYİCİ YÜKSEK DEVRE
P0008 MOTOR DURUM SİSTEM PERFORMANSI (BANK 1)
P0009 MOTOR DURUM SİSTEM PERFORMANSI (BANK 2)
P0010 EKZANTRİK POZİSYON AKTUATOR A-BANK 1 BOZUK DEVRE
P0011 EKZANTRİK POZİSYON AKTUATOR A-BANK 1 ERKEN ZAMANLAMA
P0012 EKZANTRİK POZİSYON AKTUATOR A-BANK 1 GECİKMESİ
P0013 EKZANTRİK POZİSYON AKTUATOR B-BANK 1 BOZUK DEVRE
P0014 EKZANTRİK POZİSYON AKTUATOR B-BANK 1 ERKEN ZAMANLAMA
P0015 EKZANTRİK POZİSYON AKTUATOR B-BANK 1 GECİKMESİ
P0016 EKZANTRİK/KRANK POZİSYON BAĞLANTI SENSÖRU A-BANK 1
P0017 EKZANTRİK/KRANK POZİSYON BAĞLANTI SENSÖRU B-BANK 1
P0018 EKZANTRİK/KRANK POZİSYON BAĞLANTI SENSÖRU A-BANK 2
P0019 EKZANTRİK/KRANK POZİSYON BAĞLANTI SENSÖRU B-BANK 2

P0020 EKZANTRİK POZİSYON AKTUATOR A-BANK 2 BOZUK DEVRE
P0021 EKZANTRİK POZİSYON AKTUATOR A-BANK 2 ERKEN ZAMANLAMA
P0022 EKZANTRİK POZİSYON AKTUATOR A-BANK 2 GECİKMESİ

P0023 EKZANTRİK POZİSYON AKTUATOR B-BANK 2 BOZUK DEVRE
P0024 EKZANTRİK POZİSYON AKTUATOR B-BANK 2 ERKEN ZAMANLAMA
P0025 EKZANTRİK POZİSYON AKTUATOR B-BANK 2 GECİKMESİ
P0026 EMME SUBAP-BANK 1 KONTROL SOLENOİD CKT SIRALAMA/PERFORMANSI
P0027 EGZOZ SUBAP-BANK 1 KONTROL SOLENOİD CKT SIRALAMA/PERFORMANSI
P0028 EMME SUBAP-BANK 2 KONTROL SOLENOİD CKT SIRALAMA/PERFORMANSI
P0029 EGZOZ SUBAP-BANK 2 KONTROL SOLENOİD CKT SIRALAMA/PERFORMANSI
P0030 HO2S BANK 1 SENSÖR 1 ISITICI DEVRE
P0031 HO2S BANK 1 SENSÖR 1 ISITICI DEVRE DÜŞÜK
P0032 HO2S BANK 1 SENSÖR 1 ISITICI DEVRE YÜKSEK
P0033 TURBO/SUP ATIK KONTROL DEVRE
P0034 TURBO/SUP ISRAFGECİT KONTROL DEVRE DÜŞÜK
P0035 TURBO/SUP ISRAFGECİT KONTROL DEVRE YÜKSEK
P0036 HO2S BANK 1 SENSÖR 2 ISITICI DEVRE
P0037 HO2S BANK 1 SENSÖR 2 ISITICI DEVRE DÜŞÜK
P0038 HO2S BANK SENSOR 2 ISITICI DEVRE YÜKSEK
P0039 TURBO/SUPER CHARGER BYPASS KONTROL CKT PERFORMANSI
P0040 O2 BANK 1 SENSOR 1 SINYAL ALISVERISI W/ O2 BANK 2 SENSOR 1
P0041 O2 BANK 1 SENSOR 2 SINYAL ALISVERISI W/ O2 BANK 2 SENSOR 2
P0042 HO2S BANK 1 SENSÖR 3 ISITICI DEVRE
P0043 HO2S BANK 1 SENSÖR 3 ISITICI DEVRE DÜŞÜK
P0044 HO2S BANK 1 SENSÖR 3 ISITICI DEVRE YÜKSEK
P0045 TURBO/SUPER CHARGER BOOST KONTROL SELENOİD A DEVRE AÇIK
P0046 TURBO/SUPERC.DESTEKKONT.SELENOİD A DEVRE SIRALAMA/PERFORMANSI
P0047 TURBO/SUPER CHARGER DESTEK KONTROL SELENOİD A DEVRE DÜŞÜK
P0048 TURBO/SUPER CHARGER DESTEK KONTROL SELENOİD A DEVRE YÜKSEK
P0049 TURBO/SUPER CHARGER DESTEK INPUT/TURBINE HIZI HIZASIMI
P0050 HO2S BANK 2 SENSÖR 1 ISITICI DEVRE
P0051 HO2S BANK 2 SENSÖR 1 ISITICI DEVRE DÜŞÜK
P0052 HO2S BANK 2 SENSÖR 1 ISITICI DEVRE YÜKSEK
P0053 HO2S BANK 1 SENSÖR 1 ISITICI REZİSTANS
P0054 HO2S BANK 1 SENSÖR 2 ISITICI REZİSTANS
P0055 HO2S BANK 1 SENSÖR 3 ISITICI REZİSTANS
P0056 HO2S BANK 2 SENSÖR 2 ISITICI DEVRE
P0057 HO2S BANK 2 SENSÖR 2 ISITICI DEVRE DÜŞÜK
P0058 HO2S BANK 2 SENSÖR 2 ISITICI DEVRE YÜKSEK
P0059 HO2S BANK 2 SENSÖR 1 HEATER RESISTANCE
P0060 HO2S BANK 2 SENSÖR 2 ISITICI REZİSTANS
P0061 HO2S BANK 2 SENSÖR 3 ISITICI REZİSTANS
P0062 HO2S BANK 2 SENSÖR 3 ISITICI DEVRE
P0063 HO2S BANK 2 SENSÖR 3 ISITICI DEVRE DÜŞÜK
P0064 HO2S BANK 2 SENSÖR 3 ISITICI DEVRE YÜKSEK
P0065 HAVALI ENJEKTÖR KONTROL SIRALAMA/PERFORMANSI
P0066 HAVALI ENJEKTÖR. KONTROL DEVRE DÜŞÜK
P0067 HAVALI ENJEKTÖR. KONTROL DEVRE YÜKSEK
P0068 MAF/MAP SENSOR BOĞAZ KELEBEK POZİSYON İLİŞKİSİ
P0069 MAP/BARO İLİŞKİSİ
P0070 CEVRE HAVA SICAKLIK SENSÖR DEVRE
P0071 CEVRE HAVA SICAKLIK SENSÖR SIRALAMA/PERFORMANSI
P0072 CEVRE HAVA SICAKLIK SENSÖR DEVRE DÜŞÜK
P0073 CEVRE HAVA SICAKLIK SENSÖR DEVRE YÜKSEK
P0074 CEVRE HAVA SICAKLIK SENSÖR CKT KESİK
P0075 EMME SUBAP-BANK 1 KONTROL DEVRE
P0076 EMME SUBAP-BANK 1 KONTROL DEVRE DÜŞÜK
P0077 EMME SUBAP-BANK 1 KONTROL DEVRE YÜKSEK
P0078 EGZOZ SUBAP-BANK 1 KONTROL DEVRE
P0079 EGZOZ SUBAP-BANK 1 KONTROL DEVRE DÜŞÜK
P0080 EGZOZ SUBAP-BANK 1 KONTROL DEVRE YÜKSEK
P0081 EMME SUBAP-BANK 2 KONTROL DEVRE
P0082 EMME SUBAP-BANK 2 KONTROL DEVRE DÜŞÜK
P0083 EMME SUBAP-BANK 2 KONTROL DEVRE YÜKSEK
P0084 EGZOZ SUBAP-BANK 2 KONTROL DEVRE
P0085 EGZOZ SUBAP-BANK 2 KONTROL DEVRE DÜŞÜK
P0086 EGZOZ SUBAP-BANK 2 KONTROL DEVRE YÜKSEK
P0087 YAKIT HATTI BASINCI ÇOK DÜŞÜK
P0088 YAKIT HATTI BASINCI ÇOK YÜKSEK
P0089 YAKIT BASINÇ REGÜLATÖR 1 PERFORMANSI
P0090 YAKIT BASINÇ REGÜLATÖR 1 KONTROL DEVRE
P0091 YAKIT BASINÇ REGÜLATÖR 1 KONTROL DEVRE DÜŞÜK
P0092 YAKIT BASINÇ REGÜLATÖR 1 KONTROL DEVRE YÜKSEK
P0093 YAKIT SISTEM SIZDIRMASI (BÜYÜK)
P0094 YAKIT SISTEM SIZDIRMASI (KÜÇÜK)
P0095 IAT SENSÖR 2 DEVRE
P0096 IAT SENSÖR 2 CKT SIRALAMA/PERFORMANSI
P0097 IAT SENSÖR 2 DEVRE DÜŞÜK
P0098 IAT SENSÖR 2 DEVRE YÜKSEK
P0099 IAT SENSÖR 2 CKT KESİK
P0100 KUTLE HAVA AKIŞ DEVRE ARIZASI
P0101 KUTLE HAVA AKIŞ DEVRE SINIRI / PERFORMANS SORUNU
P0102 MAF DEVRE DÜŞÜK GiRiŞi
P0103 MAF DEVRE YÜKSEK GiRiŞi
P0104 MAF DEVRE ARALIĞI
P0105 MAP/BP DEVRE ARIZASI
P0106 MAP/BP SENSÖR SINIRI/PERFORMANS SORUNU
P0107 MAP/BP SENSÖR DÜŞÜK GiRiŞi
P0108 MAP/BP SENSÖR YÜKSEK GiRiŞi
P0109 MAP/BP DEVRE ARALIKLARI
P0110 IAT DEVRE ARIZASI
P0111 IAT DEVRE SINIRI /PERFORMANS SORUNU
P0112 IAT DEVRE DÜŞÜK GiRiSi
P0113 IAT DEVRE YÜKSEK GiRiSi
P0114 IAT DEVRE ARALIKLARI
P0115 ECT DEVRE ARIZASI
P0116 ECT DEVRE SINIRI /PERFORMANS SORUNU
P0117 ECT DEVRE DÜŞÜK GiRiSi
P0118 ECT DEVRE YÜKSEK GiRiSi
P0119 ECT DEVRE ARALIKLARI
P0120 TP SENSOR A DEVRE ARIZASI
P0121 TP SENSOR A SINIRI /PERFORMANS SORUNU
P0122 TP SENSOR A DÜŞÜK GiRiS
P0123 TP SENSOR A YÜKSEK GiRiS
P0124 TP SENSOR A DEVRE ARALIKLARI
P0125 KAPALI DEVRE YAKIT KONTROLU ICiN YETERSiZ SOĞUTMA SIVISI ISISI
P0126 SABiT CALISMA ICiN YETERSiZ SOĞUTMA SIVISI ISISI
P0128 SOGUTMA SIVISI TERMOSTAT ARIZASI
P0130 ISITILMIŞ 02 SENSÖRÜ DEVRE ARIZASI (BANK 1, SENSÖR 1)
P0131 ISITILMIŞ 02 SENSÖRÜ DÜŞÜK VOLTAJ (BANK 1, SENSÖR 1)
P0132 ISITILMIŞ 02 SENSÖR DEVRESi YÜKSEK VOLTAJ (BANK 1, SENSÖR 1)
P0133 ISITILMIŞ 02 SENSÖR DEVRESi YAVAŞ TEPKi (BANK 1, SENSÖR 1)
P0134 ISITILMIŞ 02 SENSÖR DEVRESiNDE HAREKETLiLiK TESPiT EDiLEMEDi (BANK 1, SENSÖR 1)
P0135 ISITILMIŞ 02 SENSÖR ISITICI DEVRE ARIZASI (BANK 1, SENSÖR 1)
P0136 ISITILMIŞ 02 SENSÖR DEVRESi ARIZASI (BANK 1, SENSÖR 2)
P0137 ISITILMIŞ 02 SENSÖR DEVRESi DÜŞÜK VOLTAJ (BANK 1, SENSÖR 2)
P0138 ISITILMIŞ 02 SENSÖR DEVRESi YÜKSEK VOLTAJ (BANK 1, SENSÖR 2)
P0139 ISITILMIŞ 02 SENSÖR DEVRESi YAVAŞ TEPKi (BANK 1, SENSÖR 2)
P0140 ISITILMIŞ 02 SENSÖR DEVRESi HAREKETLiLiK TESPiT EDiLEMEDi (BANK 1, SENSÖR 2)
P0141 ISITILMIŞ 02 SENSÖR ISITICI DEVRESi ARIZASI (BANK 1, SENSÖR 2)
P0142 ISITILMIŞ 02 SENSÖR DEVRESi ARIZASI (BANK 1, SENSOR 3)
P0143 ISITILMIŞ 02 SENSÖR DEVRESi DÜŞÜK VOLTAJ (BANK 1, SENSÖR 3)
P0144 ISITILMIŞ 02 SENSÖR DEVRESi YÜKSEK VOLTAJ (BANK 1, SENSÖR 3)
P0145 ISITILMIŞ 02 SENSÖR DEVRESi YAVAŞ TEPKi (BANK 1, SENSOR 3)
P0146 ISITILMIŞ 02 SENSÖR DEVRESi HAREKETLiLiK TESPiT EDiLEMEDi (BANK 1, SENSÖR 3)
P0147 ISITILMIŞ 02 SENSÖR ISITICI DEVRESi ARIZASI (BANK 1, SENSÖR 3)
P0150 ISITILMIŞ 02 SENSÖR DEVRE ARIZASI (BANK 2, SENSOR 1)
P0151 ISITILMIŞ 02 SENSÖR DEVRESi DÜŞÜK VOLTAJ (BANK 2, SENSÖR 1)
P0152 ISITILMIŞ 02 SENSÖR DEVRESi YÜKSEK VOLTAJ (BANK 2, SENSÖR 1)
P0153 ISITILMIŞ 02 SENSÖR DEVRESi YAVAS TEPKi (BANK 2, SENSÖR 1)
P0154 ISITILMIŞ 02 SENSÖR DEVRESi HAREKETLiLiK TESPiT EDiLMEDi (BANK 2, SENSÖR 1)
P0155 ISITILMIŞ 02 SENSÖR ISITICI DEVRESi ARIZASI (BANK 2, SENSÖR 1)
P0156 ISITILMIŞ 02 SENSÖR DEVRE ARIZASI (BANK 2, SENSOR 1)
P0157 ISITILMIŞ 02 SENSÖR DEVRESi DÜŞÜK VOLTAJ (BANK 2, SENSÖR 2)
P0158 ISITILMIŞ 02 SENSÖR DEVRESi YÜKSEK VOLTAJ (BANK 2, SENSÖR 2)
P0159 ISITILMIŞ 02 SENSÖR DEVRESi YAVAŞ TEPKi (BANK 2, SENSOR 2)
P0160 ISITILMIŞ 02 SENSÖR DEVRESi HAREKETLiLiK TESPiT EDiLEMEDi (BANK 2, SENSÖR 2)
P0161 ISITILMIŞ 02 SENSÖR ISITICI DEVRESi ARIZASI (BANK 2, SENSÖR 2)
P0170 YAKIT AYAR ARIZASI (BANK 1)
P0171 SiSTEM ÇOK ZAYIF (BANK 1)
P0172 SiSTEM ÇOK ZENGiN (BANK 1)
P0173 YAKIT AYAR ARIZASI (BANK 2)
P0174 SiSTEM ÇOK ZAYIF (BANK 2)
P0175 SiSTEM ÇOK ZENGiN (BANK 2)
P0176 YAKIT KARIŞIM SENSOR DEVRE ARIZASI
P0177 YAKIT KARIŞIM SENSOR DEVRE SINIRI/PERFORMANSI
P0178 YAKIT KARIŞIM SENSOR DEVRESi DÜŞÜK GiRiŞi
P0179 YAKIT KARIŞIM SENSOR DEVRESi YÜKSEK GiRiŞi
P0180 YAKIT ISI SENSÖRü A DEVRESi ARIZASI
P0181 YAKIT ISI SENSÖRÜ A DEVRESi SINIRI/PERFORMANSI
P0182 YAKIT ISI SENSÖRÜ A DEVRESi DÜŞÜK GiRiŞi
P0183 YAKIT ISI SENSÖRÜ A DEVRESi YÜKSEK GiRiŞi
P0184 YAKIT ISI SENSÖRÜ A DEVRESi ARALIKLARI
P0185 YAKIT ISI SENSÖRÜ B DEVRESi ARIZASI
P0186 YAKIT ISI SENSÖRÜ B DEVRESi SINIRI/PERFORMANSI ARIZASI
P0187 YAKIT ISI SENSÖRÜ B DEVRESi DÜŞÜK GiRiS
P0188 YAKIT ISI SENSÖRÜ B DEVRESi YÜKSEK GiRiS
P0189 YAKIT ISI SENSÖRÜ B DEVRESi ARALIKLARI
P0190 YAKIT HATTI BASINÇ SENSÖR DEVRE ARIZASI
P0191 YAKIT HATTI BASINÇ SENSÖR DEVRE SINIRI/PERFORMANSI
P0192 YAKIT HATTI BASINÇ SENSÖR DEVRE DÜŞÜK GiRiŞi
P0193 YAKIT HATTI BASINÇ SENSÖR DEVRE YÜKSEK GiRiŞi
P0195 MOTOR YAĞI ISI SENSÖRÜ DEVRE ARIZASI
P0196 MOTOR YAĞI ISI SENSÖRÜ SINIRI/PERFORMANSI
P0197 MOTOR YAĞI ISI SENSÖRÜ DÜŞÜK
P0198 MOTOR YAĞI ISI SENSÖRÜ YÜKSEK
P0199 MOTOR YAĞI ISI SENSÖRÜ ARALIKLARI
P0200 ENJEKTÖR DEVRE ARIZASI
P0201 ENJEKTÖR DEVRE ARIZASI-SiLiNDiR #1
P0202 ENJEKTÖR DEVRE ARIZASI-SiLiNDiR #2
P0203 ENJEKTÖR DEVRE ARIZASI-SiLiNDiR #3
P0204 ENJEKTÖR DEVRE ARIZASI-SiLiNDiR #4
P0205 ENJEKTÖR DEVRE ARIZASI-SiLiNDiR #5
P0206 ENJEKTÖR DEVRE ARIZASI-SiLiNDiR #6
P0207 ENJEKTÖR DEVRE ARIZASI-SiLiNDiR #7
P0208 ENJEKTÖR DEVRE ARIZASI-SiLiNDiR #8
P0209 ENJEKTÖR DEVRE ARIZASI-SiLiNDiR #9
P0210 ENJEKTÖR DEVRE ARIZASI-SiLiNDiR #10
P0211 ENJEKTÖR DEVRE ARIZASI-SiLiNDiR #11
P0212 ENJEKTÖR DEVRE ARIZASI-SiLiNDiR #12
P0213 SOĞUK CALIŞTIRMA ENJEKTÖRÜ #1 ARIZA
P0214 SOĞUK CALIŞTIRMA ENJEKTÖRÜ #2 ARIZA
P0215 MOTOR DURDURMA SELENOiD ARIZASI
P0216 ENJEKSiYON ZAMANLAMA KONTROL DEVRESi ARIZASI
P0217 MOTOR ASIRI HARARET DURUMU
P0218 SANZIMAN AŞIRI HARARET DURUMU
P0219 MOTOR AŞIRI HIZ DURUMU
P0220 GAZ /PEDAL YERi SENSÖR/DUĞME B DEVRESi ARIZASI
P0221 GAZ /PEDAL YERi SENSÖR/DUĞME B PERFORMANS SORUNU
P0222 GAZ YERiNiN SENSÖRÜ B DEVRESi DÜŞÜK GiRiŞi
P0223 GAZ YERiNiN SENSÖRÜ B DEVRESi YÜKSEK GiRiŞi
P0224 GAZ YERiNiN SENSÖRÜ B ARALIKLARI
P0225 GAZ YERiNiN SENSÖRÜ C DEVRESi ARIZASI
P0227 GAZ YERiNiN SENSÖRÜ C DEVRESi DÜŞÜK GiRiSi
P0228 GAZ YERiNiN SENSÖRÜ C DEVRESi YÜKSEK GiRiSi
P0229 GAZ YERiNiN SENSÖRÜ C ARALIKLARI
P0230 YAKIT POMPASI BiRiNCiL DEVRE ARIZASI
P0231 YAKIT POMPASI IKiNCiL DEVRESi DÜŞÜK
P0232 YAKIT POMPASI IKiNCiL DEVRESi YÜKSEK
P0233 YAKIT POMPASI IKiNCiL DEVRESi ARALIKLARI
P0234 MOTORUN COK FAZLA CALISMIS DURUMU
P0235 TURBO ŞARJ DESTEK SENSÖRÜ A DEVRE ARIZASI
P0236 TURBO ŞARJ DESTEK SENSÖRÜ A PERFORMANSI
P0237 TURBO ŞARJ DESTEK SENSÖRÜ A DEVRESi DÜŞÜK
P0238 TURBO ŞARJ DESTEK SENSÖRÜ A DEVRESi YÜKSEK
P0239 TURBO ŞARJ DESTEK SENSÖRÜ B DEVRE ARIZASI
P0240 TURBO ŞARJ DESTEK SENSÖRÜ B DEVRE SINIRI /PERFORMANS
P0241 TURBO ŞARJ DESTEK SENSÖRÜ B DEVRESi DÜŞÜK
P0242 TURBO ŞARJ DESTEK SENSÖRÜ B DEVRESi YÜKSEK
P0243 ATIK KAPISI SELENOiDi A ARIZALI
P0244 ATIK KAPISI SELENOiDi A SINIRI / PERFORMANSI
P0245 ATIK KAPISI SELENOiDi A DÜŞÜK
P0246 ATIK KAPISI SELENOiDi A YÜKSEK
P0247 ATIK KAPISI SELENOiDi B ARIZALI
P0248 ATIK KAPISI SELENOiDi B SINIRI / PERFORMANSI
P0249 ATIK KAPISI SELENOiDi B DÜŞÜK
P0250 ATIK KAPISI SELENOiDi B YÜKSEK
P0251 ENJEKSiYON POMPASI YAKIT OLCUM KONTROL A ARIZASI
P0252 ENJEKSiYON POMPASI YAKIT OLCUM KONTROL A SINIRI/ PERFORMANSI
P0253 ENJEKSiYON POMPASI YAKIT OLCUM KONTROL A DÜŞÜK
P0254 ENJEKSiYON POMPASI YAKIT OLCUM KONTROL A YÜKSEK
P0255 ENJEKSiYON POMPASI YAKIT OLCUM KONTROL A ARALIKLARI
P0256 ENJEKSiYON POMPASI YAKIT OLCUM KONTROL B ARIZASI
P0257 ENJEKSiYON POMPASI YAKIT OLCUM KONTROL B SINIRI / PERFORMANSI
P0258 ENJEKSiYON POMPASI YAKIT OLCUM KONTROL B DÜŞÜK
P0259 ENJEKSiYON POMPASI YAKIT OLCUM KONTROL B YÜKSEK
P0260 ENJEKSiYON POMPASI YAKIT OLCUM KONTROL B ARALIKLARI
P0261 ENJEKTÖR DEVRESİ DÜŞÜK SİLİNDİR
P0262 ENJEKTOR DEVRESi YUKSEK-SiLiNDiR #1
P0263 SiLiNDiR #1 BALANS HATASI
P0264 ENJEKTOR DEVRESi DUSUK-SiLiNDiR #2
P0265 ENJEKTOR DEVRESi YUKSEK-SiLiNDiR #2
P0266 SiLiNDiR #2 BALANS HATASI
P0267 ENJEKTOR DEVRESi DUSUK-SiLiNDiR #3
P0268 ENJEKTOR DEVRESi YUKSEK-SiLiNDiR #3
P0269 SiLiNDiR #3 BALANS HATASI
P0270 ENJEKTOR DEVRESi DUSUK-SiLiNDiR #4
P0271 ENJEKTOR DEVRESi YUKSEK-SiLiNDiR #4
P0272 SiLiNDiR #4 BALANS HATASI
P0273 ENJEKTOR DEVRESi DUSUK-SiLiNDiR #5
P0274 ENJEKTOR DEVRESi YUKSEK-SiLiNDiR #5
P0275 SiLiNDiR #5 BALANS HATASI
P0276 ENJEKTOR DEVRESi DUSUK-SiLiNDiR #6
P0277 ENJEKTOR DEVRESi YUKSEK-SiLiNDiR #6
P0278 SiLiNDiR #6 BALANS HATASI
P0279 ENJEKTOR DEVRESi DUSUK-SiLiNDiR #7
P0280 ENJEKTOR DEVRESi YUKSEK-SiLiNDiR #7
P0281 SiLiNDiR #7 BALANS HATASI
P0282 ENJEKTOR DEVRESi DUSUK-SiLiNDiR #8
P0283 ENJEKTOR DEVRESi YUKSEK-SiLiNDiR #8
P0284 SiLiNDiR #8 BALANS HATASI
P0285 ENJEKTOR DEVRESi DUSUK-SiLiNDiR #9
P0286 ENJEKTOR DEVRESi YUKSEK-SiLiNDiR #9
P0287 SiLiNDiR #9 BALANS HATASI
P0288 ENJEKTOR DEVRESi DUSUK-SiLiNDiR #10
P0289 ENJEKTOR DEVRESi YUKSEK-SiLiNDiR #10
P0290 SiLiNDiR #10 BALANS HATASI
P0291 ENJEKTOR DEVRESi DÜŞÜK SiLİNDİR #11
P0292 ENJEKTOR DEVRESi YUKSEK-SiLiNDiR #11
P0293 SiLiNDiR #11 BALANS HATASI
P0294 ENJEKTOR DEVRESi DUSUK-SiLiNDiR #12
P0295 ENJEKTOR DEVRESi YUKSEK-SiLiNDiR #12
P0296 SiLiNDiR #12 BALANS HATASI
P0300 ATESLEME HATASI TESPiT EDiLDi
P0301 SiLiNDiR # 1 ATESLEME HATASI TESPiT EDiLDi
P0302 SiLiNDiR # 2 ATESLEME HATASI TESPiT EDiLDi
P0303 SiLiNDiR # 3 ATESLEME HATASI TESPiT EDiLDi
P0304 SiLiNDiR # 4 ATESLEME HATASI TESPiT EDiLDi
P0305 SiLiNDiR # 5 ATESLEME HATASI TESPiT EDiLDi
P0306 SiLiNDiR # 6 ATESLEME HATASI TESPiT EDiLDi
P0307 SiLiNDiR # 7 ATESLEME HATASI TESPiT EDiLDi
P0308 SiLiNDiR # 8 ATESLEME HATASI TESPiT EDiLDi
P0309 SiLiNDiR # 9 ATESLEME HATASI TESPiT EDiLDi
P0310 SiLiNDiR # 10 ATESLEME HATASI TESPiT EDiLDi
P0311 SiLiNDiR # 11 ATESLEME HATASI TESPiT EDiLDi
P0312 SiLiNDiR # 12 ATESLEME HATASI TESPiT EDiLDi
P0320 ATESLEME MOTOR HIZ GiRiS DEVRE ARIZASI
P0321 ATESLEME MOTOR HIZ GiRiS DEVRE SINIRI/ PERFORMANSI
P0322 ATESLEME MOTOR HIZ GiRiS DEVRE SiNYAL YOK
P0323 ATESLEME MOTOR HIZ GiRiS DEVRE ARALIKLARI
P0325 VURUNTU SENSORU 1 DEVRE ARIZASI
P0326 VURUNTU SENSORU 1 DEVRE SINIRI/PERFORMANSI
P0327 VURUNTU SENSORU 1 DEVRE DUSUK GiRiSi
P0328 VURUNTU SENSORU 1 DEVRE YUKSEK GiRiSi
P0329 VURUNTU SENSORU 1 DEVRE ARALIKLARI
P0330 VURUNTU SENSORU 2 DEVRE ARIZASI
P0331 VURUNTU SENSORU 2 DEVRE SINIRI/PERFORMANSI
P0332 VURUNTU SENSORU 2 DEVRE DUSUK GiRiSi
P0333 VURUNTU SENSORU 2 DEVRE YUKSEK GiRiSi
P0334 VURUNTU SENSORU 2 DEVRE ARALIKLARI
P0335 KRANK MiLi YER SENSOR A DEVRESi ARIZASI
P0336 KRANK MiLi YER SENSOR A DEVRESi SINIRI/PERFORMANSI
P0337 KRANK MiLi YER SENSOR A DEVRESi DUSUK GiRiSi
P0338 KRANK MiLi YER SENSOR A DEVRESi YUKSEK GiRiSi
P0339 KRANK MiLi YER SENSOR A DEVRESi ARALIKLARI
P0340 KAM MiLi YER SENSOR DEVRESi ARIZASI
P0341 KAM MiLi YER SENSOR DEVRESi PERFORMANSI
P0342 KAM MiLi YER SENSOR DEVRESi DUSUK GiRiSi
P0343 KAM MiLi YER SENSOR DEVRESi YUKSEK GiRiSi
P0344 KAM MiLi YER SENSOR DEVRESi ARALIKLARI
P0350 ATESLEME BOBiNi BiRiNCiL/IKiNCiL DEVRE ARIZASI
P0351 ATESLEME BOBiNi BiRiNCiL A/IKiNCiL DEVRE ARIZASI
P0352 ATESLEME BOBiNi BiRiNCiL B/IKiNCiL DEVRE ARIZASI
P0353 ATESLEME BOBiNi BiRiNCiL C/IKiNCiL DEVRE ARIZASI
P0354 ATESLEME BOBiNi BiRiNCiL D/IKiNCiL DEVRE ARIZASI
P0355 ATESLEME BOBiNi BiRiNCiL E/IKiNCiL DEVRE ARIZASI
P0356 ATESLEME BOBiNi BiRiNCiL F/IKiNCiL DEVRE ARIZASI
P0357 ATESLEME BOBiNi BiRiNCiL G/IKiNCiL DEVRE ARIZASI
P0358 ATESLEME BOBiNi BiRiNCiL H/IKiNCiL DEVRE ARIZASI
P0359 ATESLEME BOBiNi BiRiNCiL I/IKiNCiL DEVRE ARIZASI
P0360 ATESLEME BOBiNi BiRiNCiL J/IKiNCiL DEVRE ARIZASI
P0361 ATESLEME BOBiNi BiRiNCiL K/IKiNCiL DEVRE ARIZASI
P0362 ATESLEME BOBiNi BiRiNCiL L/IKiNCiL DEVRE ARIZASI
P0370 ZAMANLAMA REFERANSI YUKSEK DAGILMA SiNYALi A ARIZASI
P0371 ZAMANLAMA REFERANSI YUKSEK DAGILMA SiNYALi A COK FAZLA VURU
P0372 ZAMANLAMA REFERANSI YUKSEK DAGILMA SiNYALi A COK AZ VURU
P0373 ZAMANLAMA REFERANSI YUKSEK DAGILMA SiNYALi A ARALIKLARI
P0374 ZAMANLAMA REFERANSI YUKSEK DAGILMA SiNYALi A VURU YOK
P0375 ZAMANLAMA REFERANSI YUKSEK DAGILMA SiNYALi B ARIZASI
P0376 ZAMANLAMA REFERANSI YUKSEK DAGILMA SiNYALi B COK FAZLA VURU
P0377 ZAMANLAMA REFERANSI YUKSEK DAGILMA SiNYALi B COK AZ VURU
P0378 ZAMANLAMA REFERANSI YUKSEK DAGILMA SiNYALi B ARALIKLARI
P0379 ZAMANLAMA REFERANSI YUKSEK DAGILMA SiNYALi B VURU YOK
P0380 ISITMA BUJi DEVRESi A ARIZASI
P0381 ISITMA BUJi GOSTERGE DEVRESi ARIZASI
P0382 ISITMA BUJi DEVRESi B ARIZASI
P0385 KRANK MiLi YER SENSOR B DEVRESi ARIZASI
P0386 KRANK MiLi YER SENSOR B DEVRESi SINIRI /PERFORMANSI
P0387 KRANK MiLi YER SENSOR B DEVRESi DUSUK GiRiSi
P0388 KRANK MiLi YER SENSOR B DEVRESi YUKSEK GiRiSi
P0389 KRANK MiLi YER SENSOR B DEVRESi ARALIKLARI
P0400 EGR AKIS ARIZASI
P0401 EGR AKIS YETERSiZLiK TESPiT EDiLDi
P0402 EGR AKIS FAZLALIK TESPiT EDiLDi
P0403 EGR DEVRE ARIZASI
P0404 EGR DEVRE SINIRI/PERFORMANSI
P0405 EGR SENSOR A DEVRESi DUSUK GiRiSi
P0406 EGR SENSOR A DEVRESi YUKSEK GiRiSi
P0407 EGR SENSOR B DEVRESi DUSUK GiRiSi
P0408 EGR SENSOR B DEVRESi YUKSEK GiRiSi
P0410 SAI SiSTEM ARIZASI
P0411 SAI SiSTEM YANLIS YUKARI AKIS TESPiT EDiLDi
P0412 SAI SiSTEM ACMA VALFi A DEVRE ARIZASI
P0413 SAI SiSTEM ACMA VALFi A DEVRE ACIK
P0414 SAI SiSTEM ACMA VALFi A DEVREDE KISA DEVRE
P0415 SAI SiSTEM ACMA VALFi B DEVRE ARIZASI
P0416 SAI SiSTEM ACMA VALFi B DEVRE ACIK
P0417 SAI SiSTEM ACMA VALFi B DEVREDE KISA DEVRE
P0418 SAI SiSTEM ROLE A DEVRESi ARIZASI
P0419 SAI SiSTEM ROLE B DEVRESi ARIZASI
P0420 KATALiTiK SiSTEM RANDIMANI SINIRLAR ALTINDA ( BANK 1)
P0421 ISITMA KATALiTiK RANDIMANI SINIRLAR ALTINDA (BANK 1)
P0422 ANA KATALiTiK RANDIMANI SINIRLAR ALTINDA (BANK1)
P0423 ISITILMIS KATALiTiK RANDIMAN SINIRLAR ALTINDA (BANK1)
P0424 ISITILMIS KATALiTiK ISISI SINIRLAR ALTINDA (BANK1)
P0426 KATALiTiK ISI SENSORU SINIRI/ PERFORMANSI (BANK1)
P0427 KATALiTiK ISI SENSORU DUSUK GiRiS (BANK1)
P0428 KATALiTiK ISI SENSORU YUKSEK GiRiS (BANK 1)
P0430 KATALiTiK SiSTEM RANDIMANI SINIRLAR ALTINDA ( BANK 2)
P0431 ISITMA KATALiTiK RANDIMANI SINIRLAR ALTINDA (BANK 2)
P0432 ANA KATALiTiK RANDIMANI SINIRLAR ALTINDA (BANK2)
P0433 ISITILMIS KATALiTiK RANDIMAN SINIRLAR ALTINDA (BANK2)
P0434 ISITILMIS KATALiTiK ISISI SINIRLAR ALTINDA (BANK2)
P0436 KATALiTiK ISI SENSORU SINIRI/ PERFORMANSI (BANK2)
P0437 KATALiTiK ISI SENSORU DUSUK GiRiS (BANK2)
P0438 KATALiTiK ISI SENSORU YUKSEK GiRiS (BANK2)
P0440 BUHARLASMA EMiSYON KONTROL SiSTEMi ARIZA
P0441 BUHARLASMA EMiSYON KONTROL SiSTEMi YANLIS BOSALMA AKISI
P0442 BUHARLASMA EMiSYON KONTROL SiSTEMi SIZINTI TESPiT EDiLDi
P0443 BUHARLASMA EMiSYON KONTROL SiSTEMi BOSALMA KONTROL DEVRESi ARIZALI
P0444 BUHARLASMA EMiSYON KONTROL SiSTEMi BOSALMA KONTROL VALF DEVRESi ACIK
P0445 BUHARLASMA EMiSYON KONTROL SiSTEMi BOSALMA KONTROL VALF DEVRESi KISA DEVRE
P0446 BUHARLASMA EMiSYON KONTROL SiSTEMi HAVALANDIRMA ARIZASI
P0447 BUHARLASMA EMiSYON KONTROL SiSTEMi HAVALANDIRMA DEVRESi ACIK
P0448 BUHARLASMA EMiSYON KONTROL SiSTEMi HAVALANDIRMA DEVRESi KISA DEVRE
P0449 BUHARLASMA EMiSYON KONTROL SiSTEMi HAVALANDIRMA DEVRESi ARALIKLARI
P0450 BUHARLASMA EMiSYON KONTROL SiSTEMi BASINC SENSOR ARIZASI
P0451 BUHARLASMA EMiSYON KONTROL SiSTEMi BASINC SENSOR PERFORMANSI
P0452 BUHARLASMA EMiSYON KONTROL SiSTEMi BASINC SENSOR DUSUK GiRiSi
P0453 BUHARLASMA EMiSYON KONTROL SiSTEMi BASINC SENSOR YUKSEK GiRiSi
P0454 BUHARLASMA EMiSYON KONTROL SiSTEMi BASINC SENSOR ARALIKLARI
P0455 BUHARLASMA EMiSYON KONTROL SiSTEMi SIZINTI TESPiT EDiLDi (TOPLAM SIZINTI/AKIS YOK)
P0460 YAKIT SEViYE SENSORU DEVRE ARIZASI
P0461 YAKIT SEViYE SENSORU DEVRE SINIRI/PERFORMANSI
P0462 YAKIT SEViYE SENSORU DEVRE DUSUK GiRiSi
P0463 YAKIT SEViYE SENSORU DEVRE YUKSEK GiRiSi
P0464 YAKIT SEViYE SENSORU DEVRE ARALIKLARI
P0465 BOSALMA AKIS SENSOR DEVRE ARIZASI
P0466 BOSALMA AKIS SENSOR DEVRE SINIRI/ PERFORMANSI
P0467 BOSALMA AKIS SENSOR DEVRE DUSUK GiRiSi
P0468 BOSALMA AKIS SENSOR DEVRE YUKSEK GiRiSi
P0469 BOSALMA AKIS SENSOR DEVRE ARALIKLARI
P0470 EGZOZ BASINC SENSOR DEVRE ARIZASI
P0471 EGZOZ BASINC SENSOR DEVRE SINIRI/PERFORMANSI
P0472 EGZOZ BASINC SENSOR DUSUK
P0473 EGZOZ BASINC SENSOR YUKSEK
P0474 EGZOZ BASINC SENSOR ARALIKLARI
P0475 EGZOZ BASINC KONTROL VALF ARIZASI
P0476 EGZOZ BASINC KONTROL VALF PERFORMANSI
P0477 EGZOZ BASINC KONTROL VALF DUSUK
P0478 EGZOZ BASINC KONTROL VALF YUKSEK
P0479 EGZOZ BASINC KONTROL VALF ARALIKLARI
P0480 SOGUTMA FANI 1 KONTROL DEVRE ARIZASI
P0481 SOGUTMA FANI 2 KONTROL DEVRE ARIZASI
P0482 SOGUTMA FANI 3 KONTROL DEVRE ARIZASI
P0483 SOGUTMA FANI ORANLILIK KONTROL ARIZASI
P0484 SOGUTMA FANI DEVRE ASIRI AKIM
P0485 SOGUTMA FANI GUC/ TOPRAKLAMA DEVRE ARIZASI
P0500 ARAC HIZ SENSORU ARIZASI
P0501 ARAC HIZ SENSORU SINIRI /PERFORMANSI
P0502 ARAC HIZ SENSORU DUSUK GiRiSi
P0503 ARAC HIZ SENSORU ARALIKLARI
P0505 ROLANTi HAVA KONTROL SiSTEM ARIZASI
P0506 ROLANTi HAVA KONTROL SiSTEMi RPM BEKLENENDEN DUSUK
P0507 ROLANTi HAVA KONTROL SiSTEMi RPM BEKLENENDEN YUKSEK
P0510 KAPALI GAZ DURUM DUGMESi ARIZASI
P0520 MOTOR YAG BASINC SENSOR/DUGME DEVRE ARIZASI
P0521 MOTOR YAG BASINC SENSOR/DUGME DEVRE SINIRI/PERFORMANS
P0522 MOTOR YAG BASINC SENSOR/DUGME DEVRE DUSUK GiRiSi
P0523 MOTOR YAG BASINC SENSOR/DUGME DEVRE YUKSEK GiRiSi
P0530 A/C SOGUTUCU SIVI BASINC SENSOR DEVRE ARIZASI
P0531 A/C SOGUTUCU SIVI BASINC SENSOR DEVRE SINIRI/PERFORMANSI
P0532 A/C SOGUTUCU SIVI BASINC SENSOR DEVRE DUSUK GiRiSi
P0533 A/C SOGUTUCU SIVI BASINC SENSOR DEVRE YUKSEK GiRiSi
P0534 A/C SOGUTUCU SIVI SARJ KAYBI
P0550 HiDROLiK DiREKSiYON BASINC SENSORU DEVRESi ARIZASI
P0551 HiDROLiK DiREKSiYON BASINC SENSORU DEVRESi SINIRI/PERFORMANSI
P0552 HiDROLiK DiREKSiYON BASINC SENSORU DEVRESi DUSUK GiRiSi
P0553 HiDROLiK DiREKSiYON BASINC SENSORU DEVRESi YUKSEK GiRiSi
P0554 HiDROLiK DiREKSiYON BASINC SENSORU DEVRESi ARALIKLARI
P0560 SiSTEM VOLTAJ ARIZASI
P0561 SiSTEM VOLTAJI DUZENSiZ
P0562 SiSTEM VOLTAJI DUSUK
P0563 SiSTEM VOLTAJI YUKSEK
P0565 SEYiR ON SiNYAL ARIZASI
P0566 SEYiR OFF SiNYAL ARIZASI
P0567 SEYiR RESUME (TEKRAR DEVAM) SiNYAL ARIZASI
P0568 SEYiR SET(AYAR) SiNYAL ARIZASI
P0569 SEYiR COAST(BOSTA GiTMEK) SiNYAL ARIZASI
P0570 SEYiR ACCEL(HIZLANMA) SiNYAL ARIZASI
P0571 SEYiR FREN DUGMESi DEVRE ARIZASI
P0572 SEYiR FREN DUGME DEVRESi DUSUK
P0573 SEYiR FREN DUGME DEVRESi YUKSEK
P0600 SERi ILETiSiM BAGLANTI ARIZASI
P0601 IC KONTROL MODULU HAFIZA KONTROL TOPLAM HATASI
P0602 KONTROL MODULU PROGRAMLAMA HATASI
P0603 GUC AKTARMA KONTROL MODULU KAM TEST HATASI
P0604 GUC AKTARMA KONTROL MODULU RAM TEST HATASI
P0605 GUC AKTARMA KONTROL MODULU ROM TEST HATASI
P0606 PCM ISLEMCi HATASI
P0608 PCM VSS CIKIS A ARIZASI
P0609 PCM VSS CIKIS B ARIZASI
P0620 JENERATOR KONTROL DEVRE ARIZASI
P0621 JENERATOR LAMBA”L” KONTROL DEVRE ARIZASI
P0622 JENERATOR ALAN”F” KONTROL DEVRE ARIZASI
P0650 MIL KONTROL DEVRE ARIZASI
P0700 SANZIMAN KONTROL SiSTEM ARIZASI
P0701 SANZIMAN KONTROL SiSTEM SINIRI/PERFORMANS
P0702 SANZIMAN KONTROL SiSTEMi ELEKTRiKLi
P0703 FREN DUGMESi GiRiS ARIZASI
P0704 KAVRAMA DUGMESi GiRiS DEVRE ARIZASI
P0705 SANZIMAN SINIR SENSORU DEVRE ARIZASI
P0706 SANZIMAN SINIR SENSORU DEVRE SINIRI/PERFORMANSI
P0707 SANZIMAN SINIR SENSORU DEVRE DUSUK GiRiS
P0708 SANZIMAN SINIR SENSORU DEVRE YUKSEK GiRiS
P0709 SANZIMAN SINIR SENSORU DEVRE ARALIKLARI
P0710 SANZIMAN SIVISI ISI SENSORU DEVRE ARIZASI
P0711 SANZIMAN SIVISI ISI SENSORU DEVRE SINIRI/PERFORMANSI
P0712 SANZIMAN SIVISI ISI SENSORU DEVRE DUSUK GiRiSi
P0713 SANZIMAN SIVISI ISI SENSORU DEVRE YUKSEK GiRiSi
P0714 SANZIMAN SIVISI ISI SENSORU DEVRE ARALIKLARI
P0715 TURBiN HIZ SENSOR DEVRE ARIZASI
P0716 TURBiN HIZ SENSOR DEVRE SINIRI/PERFORMANSI
P0717 TURBiN HIZ SENSOR DEVRESi SiNYAL YOK
P0718 TURBiN HIZ SENSOR DEVRE ARALIKLARI
P0719 TORK KONVERTOR/FREN DUGMESi B DEVRESi DUSUK
P0720 CIKIS SAFTI HIZ SENSORU DEVRE ARIZASI
P0721 CIKIS SAFTI HIZ SENSORU PERFORMANS YOK
P0722 CIKIS SAFTI HIZ SENSORU SiNYAL YOK
P0723 CIKIS SAFTI HIZ SENSORU ARALIKLARI
P0724 TORK KONVERTOR/FREN DUGMESi B DEVRESi YUKSEK
P0725 MOTOR HIZ GiRiS DEVRE ARIZASI
P0726 MOTOR HIZ GiRiS DEVRE SINIRI/PERFORMANSI
P0727 MOTOR HIZ GiRiS DEVRESi SiNYAL YOK
P0728 MOTOR HIZ GiRiS DEVRE ARALIKLARI
P0730 YANLIS ViTES ORANI
P0731 ViTES 1 YANLIS ORAN
P0732 ViTES 2 YANLIS ORAN
P0733 ViTES 3 YANLIS ORAN
P0734 ViTES 4 YANLIS ORAN
P0735 ViTES 5 YANLIS ORAN
P0736 GERi ViTES YANLIS ORAN
P0740 TORK KONVERTOR KAVRAMASI DEVRE ARIZASI
P0741 TORK KONVERTOR KAVRAMASI SiSTEM PERFORMANSI VEYA YAPISIP CIKMASI
P0742 TORK KONVERTOR KAVRAMASI DEVRESi YAPISIP KALMASI
P0743 TORK KONVERTOR KAVRAMA SiSTEMi ELEKTRiKLi
P0744 TORK KONVERTOR KAVRAMA DEVRE ARALIKLARI
P0745 BASINC KONTROL SELENOiD A ARIZASI
P0746 BASINC KONTROL SELENOiD A PERFORMANS VEYA YAPISIP CIKMASI
P0747 BASINC KONTROL SELENOiD A YAPISIP KALMASI
P0748 BASINC KONTROL SELENOiD A ELEKTRiKLi
P0749 BASINC KONTROL SELENOiD A ARALIKLARI
P0750 ViTES DEGiSTiRME SELENOiD A ARIZASI
P0751 ViTES DEGiSTiRME SELENOiD A PERFORMANSI
P0752 ViTES DEGiSTiRME SELENOiD A YAPISIP KALMASI
P0753 ViTES DEGiSTiRME SELENOiD A ELEKTRiKLi
P0754 ViTES DEGiSTiRME SELENOiD A ARALIKLARI
P0755 ViTES DEGiSTiRME SELENOiD B ARIZASI
P0756 ViTES DEGiSTiRME SELENOiD B PERFORMANS
P0757 ViTES DEGiSTiRME SELENOiD B YAPISIP KALMAK
P0758 ViTES DEGiSTiRME SELENOiD B ELEKTRiKLi
P0759 ViTES DEGiSTiRME SELENOiD B ARALIKLARI
P0760 ViTES DEGiSTiRME SELENOiD C ARIZASI
P0761 ViTES DEGiSTiRME SELENOiD C PERFORMANS
P0762 ViTES DEGiSTiRME SELENOiD C YAPISIP KALMAK
P0763 ViTES DEGiSTiRME SELENOiD C ELEKTRiKLi
P0764 ViTES DEGiSTiRME SELENOiD C ARALIKLARI
P0765 ViTES DEGiSTiRME SELENOiD D ARIZASI
P0766 ViTES DEGiSTiRME SELENOiD D PERFORMANS
P0767 ViTES DEGiSTiRME SELENOiD D YAPISIP KALMAK
P0768 ViTES DEGiSTiRME SELENOiD D ELEKTRiKLi
P0769 ViTES DEGiSTiRME SELENOiD D ARALIKLARI
P0770 ViTES DEGiSTiRME SELENOiD E ARIZASI
P0771 ViTES DEGiSTiRME SELENOiD E PERFORMANS
P0772 ViTES DEGiSTiRME SELENOiD E YAPISIP KALMAK
P0773 ViTES DEGiSTiRME SELENOiD E ELEKTRiKLi
P0774 ViTES DEGiSTiRME SELENOiD E ARALIKLARI
P0775 BASINC KONTROL SELENOiD B ARIZASI
P0776 BASINC KONTROL SELENOiD B PERFORMANS
P0777 BASINC KONTROL SELENOiD B YAPISIP KALMAK
P0778 BASINC KONTROL SELENOiD B ELEKTRiKLi
P0779 BASINC KONTROL SELENOiD B ARALIKLARI
P0780 ViTES DEGiSTiRME ARIZASI
P0781 1-2 ViTES DEGiSTiRME HATASI
P0782 2-3 ViTES DEGiSTiRME HATASI
P0783 3-4 ViTES DEGiSTiRME HATASI
P0784 4-5 ViTES DEGiSTiRME HATASI
P0785 ViTES DEGiSTiRME/ZAMANLAMA SELENOiD ARIZASI
P0786 ViTES DEGiSTiRME/ZAMANLAMA SELENOiD SINIRI/PERFORMANSI
P0787 ViTES DEGiSTiRME/ZAMANLAMA SELENOiD DUSUK
P0788 ViTES DEGiSTiRME/ZAMANLAMA SELENOiD YUKSEK
P0789 ViTES DEGiSTiRME/ZAMANLAMA SELENOiD ARALIKLARI
P0790 MOD DUGMESi DEVRE ARIZASI
P0801 GERi HIZ ENGEL KONTROL DEVRE ARIZASI
P0803 1-4 UST ViTES (ATLANABiLiR ViTES) SELENOiD DEVRE ARIZASI
P0804 1-4 UST ViTES (ATLANABiLiR ViTES) LAMBA KONTROL DEVRE ARIZASI
P1000 TUM OBDII SiSTEMLERiNi KONTROL EDiN, TAMAMLANMAMIS
P1001 KOER TAMAMLAYAMIYOR. KOER GELiSMEMiS.
P1100 MAF SENSOR ARALIKLARI
P1101 MAF SENSOR KENDiNCE TEST SINIRLARI DISINDA
P1102 MAF SENSOR SINIRLAR ICiNDE FAKAT BEKLENENDEN DUSUK
P1103 MAF SENSOR SINIRLAR ICiNDE FAKAT BEKLENENDEN YUKSEK
P1104 MAF TOPRAKLAMA ARIZASI
P1105 IKi YONLU ALTERNATOR UST HATASI
P1106 IKi YONLU ALTERNATOR ALT HATASI
P1107 IKi YONLU ALTERNATOR ALT DEVRE HATASI
P1108 IKi YONLU ALTERNATOR AKU LAMBASI DEVRE HATASI
P1109 IAT-B SENSOR ARALIKLARI
P1110 IAT SENSOR (D/C) ACIK/KAPALI
P1111 SiSTEM GECiSi
P1112 IAT SENSORU ARALIKLARI
P1113 IAT SENSORU (L/C) ACIK/KAPALI
P1114 IAT-B DEVRE DUSUK GiRiSi
P1115 IAT-B DEVRE YUKSEK GiRiSi
P1116 ECT SENSOR KENDiNCE TEST SINIRI DISINDA
P1117 ECT SENSOR ARALIKLARI
P1118 MANiFOLD KESiN ISI DEVRESi DUSUK GiRiSi
P1119 MANiFOLD KESiN ISI DEVRESi YUKSEK GiRiSi
P1120 TP SENSORU SINIR DISI DUSUK (KiLiT COK DUSUK)
P1121 TP SENSORU MAF SENSORU iLE UYUSMUYOR
P1122 TP SENSORU SINIR ICi FAKAT BEKLENENDEN DUSUK
P1123 TP SENSORU SINIR ICi FAKAT BEKLENENDEN YUKSEK
P1124 TP SENSORU KENDiNCE TEST SINIRI DISINDA
P1125 TP SENSORU ARALIKLARI
P1126 TP (DAR SINIR) SENSORU DEVRE ARIZASI
P1127 EGZOZ SICAK DEGiL, ASAGI AKIS 02 SENSORU TEST EDiLEMiYOR
P1128 YUKARI AKIS ISITILMIS 02 SENSORLERi YER DEGiSTiRMiS
P1129 ASAGI AKIS ISITILMIS 02 SENSORLERi YER DEGiSTiRMiS
P1130 HO2S11 DUGMESi EKSiK- UYGUN YAKIT SINIRDA
P1131 HO2S11 DUGMESi EKSiK- SENSOR ZAYIF GOSTERiYOR
P1132 HO2S11 DUGMESi EKSiK- SENSOR ZENGiN GOSTERiYOR
P1133 BANK 1 YAKIT KONTROLU DEGiSiMi ZAYIF (FAOSC)
P1134 BANK 1 YAKIT KONTROLU DEGiSiMi ZENGiN (FAOSC)
P1135 PEDAL YERi SENSOR A DEVRESi ARALIKLARI
P1136 KONTROL KUTUSU FAN DEVRE ARIZASI
P1137 HO2S12 DUGMESi EKSiK- SENSOR ZENGiN GOSTERiYOR
P1138 HO2S12 DUGMESi EKSiK- SENSOR ZAYIF GOSTERiYOR
P1139 YAKIT GOSTERGESiNDE SU VAR DEVRESi ARIZASI
P1140 YAKIT DURUMUNDA SU VAR
P1141 YAKIT YASAKLAYICI GOSTERGESiNDE DEVRE ARIZASI
P1142 YAKIT YASAKLAYICI DURUMU
P1143 HAVA YARDIMCI KONTROL VALFi SINIRI/PERFORMANSI
P1144 HAVA YARDIMCI KONTROL VALFi DEVRE ARIZASI
P1150 HO2S21 DUGMESi EKSiK- UYGUN YAKIT SINIRDA
P1151 HO2S21 DUGMESi EKSiK- SENSOR ZAYIF GOSTERiYOR
P1152 HO2S21 DUGMESi EKSiK- SENSOR ZENGiN GOSTERiYOR
P1153 BANK 2 YAKIT KONTROLU DEGiSiMi ZAYIF (FAOSC)
P1154 BANK 2 YAKIT KONTROLU DEGiSiMi ZENGiN (FAOSC)
P1155 ALTERNATiF YAKIT KONTROLORU MIL’i CALISTIRIR
P1156 YAKIT SECME DUGMESi ARIZASI
P1157 HO2S22 DUGMESi EKSiK- SENSOR ZAYIF GOSTERiYOR
P1158 HO2S22 DUGMESi EKSiK- SENSOR ZENGiN GOSTERiYOR
P1159 YAKIT KADEMELENDiRME MOTORU ARIZALI
P1167 GECERSiZ TEST, SURUCU GAZ PEDALINI CALISTIRMAMIS
P1168 YAKIT HATTI SENSORU SINIRLARI ICiNDE DUSUK HATA
P1169 YAKIT HATTI SENSORU SINIRLARI ICiNDE YUKSEK HATA
P1170 ESO- MOTOR DURDURMA SELENOiD HATASI
P1171 ROTOR SENSOR HATASI
P1172 ROTOR KONTROL HATASI
P1173 ROTOR KALiBRASYON HATASI

2 Ocak 2016 Cumartesi

Yeni Fiat Tipo Hayal Edilmeyecek Kadar Değişime Uğramış

Bir Yılların Efsanesi TİPO !

TOFAŞ tarafından 520 milyon dolarlık yatırımla Bursa’da üretilen yeni sedan modelin isminin sadece Türkiye’de Egea (Ege) olduğu, ihraç edileceği 40 ülkede Tipo olarak satılacağı açıklandı.

 

Fiat Chrysler Grubu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi (EMEA) Operasyonlar Direktörü Alfredo Altavilla, yaptığı açıklamada, Bursa’da üretilen yeni sedan modelin Türkiye dışında isminin ‘Tipo’ olacağını belirterek, “Tipo’nun Avrupa’da direkt bir rakibi yok. Bu araç böyle bir sınıfın olmadığı Avrupa pazarı için bir test olacak.  Araca yönelik reaksiyonlar çok iyi. İtalyan bayilerimize gösterdik ve çok beğendiler” dedi. 

TİPO, 1988'DE ÜRETİLMEYE BAŞLANDI
Türkiye’de proje ismi çok beğenildiği için ismi ‘Egea’ (Ege) olarak kalan yeni sedan aracın, Avrupa’da ise daha çok bilinen bir isim olan Tipo olmasına karar verildi. Fiat’ın orta sınıfta yer alan hatchbak otomobili olan Tipo, 1988-1995 yılları arasında Tofaş tarafından Bursa’da üretilmişti.
Tipo, Tempra’dan sonra piyasaya sunulmuş ve büyük ilgi görmüştü.  Sektör uzmanları, Tofaş tarafından Bursa’da üretilecek  ‘Egea’ ailesiyle Fiat’ın Dacia’nın en büyük rakibi olacağını belirterek, yurtdışında Tipo ismiyle satılacak yeni sedan modelin Dacia’nın Avrupa’da yer almadığı kompakt sınıfnda yer almasının büyük avantaj olacağını söylüyorlar.